Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2020, 18:46
Čas čítania 2:34
Dominik Vetrák

Space Force si zamiluješ. Nový sitkom o neschopných Američanoch snažiacich sa dostať na Mesiac ťa rozosmeje v každej epizóde

FILMY A SERIÁLY SPACE FORCE
Uložiť Uložené

Space Force od tvorcov The Office je jedinečným komediálnym seriálom, ktorý musíš vidieť.

Ak Netflix neodklepne 2. sériu pre Space Force, budeme to považovať za zločinecký akt. Sitkom od tvorcov The Office, Grega Danielsa a Stevea Carella, ktorý si zahral aj hlavnú rolu, sa podaril v každom smere.

Odporúčané
Od Sladkej Valentíny až do sveta Marvelu. 10 slávnych telenoviel a osudy ich hercov Od Sladkej Valentíny až do sveta Marvelu. 10 slávnych telenoviel a osudy ich hercov 30. mája 2020, 9:27

Rozpráva o tom, ako sa prezident USA rozhodne založiť 6. zložku svojich ozbrojených síl. Space Force, a teda vesmírne sily USA, majú vzniknúť pod drobnohľadom generála Marka Nairda (Steve Carell), ďalších vysoko postavených vojenských úradníkov, vedcov a vojakov. 

Hneď na začiatku musíš vedieť, že ide o divný seriál. Podobne, ako vo väčšine sitkomov odohrávajúcich sa na pracoviskách a kanceláriách, aj v Space Force rýchlo spoznáš množstvo postáv, ktoré sú sčasti alebo úplne nekompetentné. Na svojich pozíciách nemajú čo robiť, vďaka čomu vzniká množstvo vtipných scén. 

Tón seriálu ťa od začiatku nastaví na atmosféru plnú paródie, irónie a sarkazmu, takže si aj na tieto nevšedné postavy veľmi rýchlo zvykneš. Celkom ma prekvapila aj samotná zápletka. V traileroch nie je odhalené všetko, a tak ti to neprezradíme ani my. Space Force sa ale odmieta sústreďovať len na kancelárske priestory a využíva všetky možné lokácie, ktoré pramenia z príbehu a života postáv. 

Space Force si zamiluješ. Nový sitkom o neschopných Američanoch snažiacich sa dostať na mesiac ťa rozosmeje v každej epizóde
Zdroj: Netflix

Najviac si zrejme obľúbiš generála Nairda v podaní geniálneho Steva Carella. Carell nám už dávno dokázal, že je vynikajúcim hercom schopným zvládať aj dramatické roly. Jeho talent v komediálnom priestore je však nespochybniteľný a v Space Force to dokonale dokazuje. Vžil sa do role generála, ktorý musí viesť vesmírne sily USA a dostať ich na Mesiac, zatiaľ čo si musí dávať pozor na ostatné krajiny, nevraživých kolegov a náročného prezidenta. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia