Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2020, 20:38
Čas čítania 0:57
Adam Smeták

Policajta, ktorý kľačal na krku Georga Floyda, obvinili z vraždy tretieho stupňa a zo zabitia. Hrozí mu 25 rokov vo väzení

NEWS GEORGE FLOYD
Uložiť Uložené

Ďalší traja policajti, ktorí boli pri Floydovom zatýkaní, sú zatiaľ na slobode.

V souvislosti s úmrtím George Floyda v Minneapolis byl v pátek vzat do vazby Derek Chauvin. Jedná se o policistu, který Afroameričanovi klečel sedm minut na krku, zatímco ležel spoutaný a neozbrojený na zemi.

Po celých USA po tomto incidentu  vzplály protesty. Lidé požadovali především právě to, aby byli policisté, zodpovědní za smrt George Floyda, předvedeni před spravedlnost. Proti Chauvinovi bylo vzneseno obvinění z vraždy třetího stupně a ze zabití George Floyda. Informuje o tom televizní stanice NBC.

Další tři policisté, kteří byli incidentu přítomni, byli stejně jako Chauvin dočasně propuštěni ze služby. Očekává se, že i proti nim bude v následujících dnech vzneseno obvinění. Na případu pracuje FBI. Podle Johna Harringtona, komisaře  ministerstva veřejné bezpečnosti v Minnesotě, jde zdaleka o nejrychlejší obvinění policisty, které se kdy odehrálo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia