Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2020, 13:30
Čas čítania 6:42
Dominik Vetrák

7 najočakávanejších filmov a 3 najočakávanejšie seriály, ktoré uvidíme ešte tento rok

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Na čo budeme v húfoch chodiť do kina?

Máme za sebou prvých 5 mesiacov roka 2020, no z hľadiska nových filmov a seriálov na tom bude aj jún zase raz chudobný. Kiná sa totiž naplno začnú otvárať až v júli. Kvôli koronavírusu sa množstvo seriálov a filmov odložilo až na budúci rok, a tak si v tomto článku posvietime na tie, ktoré s určitosťou uvidíme ešte tento rok (teda v prípade, ak sa kiná znova nezatvoria). 

Odporúčané
Podrezávanie nepriateľov, revolučné animácie, brutálne a krvavé súboje. Toto je The Last of Us 2 Podrezávanie nepriateľov, revolučné animácie, brutálne a krvavé súboje. Toto je The Last of Us 2 30. mája 2020, 12:30

1. Tenet (r. Christopher Nolan)

Geniálny režisér Chris Nolan sa 3 roky po Dunkirku vracia do kín s epickým sci-fi o experimentoch s časom. Čakajú nás skvelé herecké výkony, blockbusterová akcia, originálne nápady a špičková úroveň kinematografie. Vo filme sa dokonca dočkáme scény, keď vybuchne reálny Boeing 747. Nolan radšej nechal zničiť skutočné lietadlo, pretože to štúdio vyšlo lacnejšie ako tvorba všetkých vizuálnych efektov.

Nikto presne nevie, o čom Tenet bude (samotným hercom vraj film príde chaotický), no hlavné postavy sa v ňom budú snažiť zabrániť 3. svetovej vojne. Využívať pritom budú pretáčanie času (nie cestovanie v čase ako takom).

Okrem Roberta Pattinsona uvidíme aj hercov, ako John David Washington (BlacKkKlansman) a Elizabeth Debicki (Widows) uvidíme aj Aarona Taylora-Johnsona, (Kick-Ass), Dimple Kapadiu, Clémence Poésy (Fleur Delacour z Harryho Pottera) či Kennetha Branagha. Sám režisér snímku opísal ako špionážny epos s veľkým množstvom akcie. To potvrdil aj Washington, ktorý priznáva, že to bolo fyzicky neuveriteľne náročné.


2. A Quiet Place 2 (r. John Krasinski) – 3. 9. 

Koronavírus udrel tesne pred premiérou Tichého miesta 2. Ak by sme ho v Európe pocítili o 2 týždne neskôr, v kinách by sme si užili pokračovanie jedného z najlepších hororových thrillerov 21. storočia. Herec, scenárista a režisér v jednej osobe, John Krasinski, je však so štúdiom Paramount určite rád, že sa tak nestalo. Snímka by totiž v kinách nestihla zarobiť dostatočne veľa peňazí. 

Na pokračovanie príbehu Abbotovcov si tak počkáme do septembra. Okrem scén zo súčasnosti, ktoré nám ukážu, kam sa rodina vydá po nešťastí v ich dome z jednotky, nám tvorcovia ukážu aj scény z minulosti. 

Odporúčané
Tiché miesto 2 je podľa recenzentov ďalšie majstrovské dielo plné napätia a skvelej práce so zvukom. Dočkáme sa hororu roka? Tiché miesto 2 je podľa recenzentov ďalšie majstrovské dielo plné napätia a skvelej práce so zvukom. Dočkáme sa hororu roka? 9. marca 2020, 16:57

Konkrétne sa pozrieme na to, ako vyzeral prvý deň invázie mimozemšťanov, čo určite bude nesmierne vzrušujúce. Kritici, ktorí snímku videli, ju vychvaľovali do nebies, a my sa tak nevieme dočkať, až znova zasadneme do kinosál, v ktorých bude počuť aj spadnutie ihly. 

Film totiž pracuje s témou absolútneho ticha. Pre tých, ktorí nevideli jednotku: mimozemšťania sa dostali na Zem a zabíjajú každého človeka, ktorého začujú. Nevidia a orientujú sa podľa zvuku. Ak teda nevydáš ani hláska, teoreticky si v bezpečí. V dvojke bude mať veľkú rolu aj Cillian Murphy známy z Peaky Blinders. 


3. The King’s Man – 17. 9. (r. Matthew Vaughn) 

Spin-off pre špionážnu sériu Kingsmen sme mali pôvodne vidieť už vo februári, no po tom, čo Disney kúpilo štúdio Fox, presunuli snímku až na jeseň. Dovtedy sa však mohla pýšiť úžasne vyzerajúcimi trailermi, ktoré nadchli každého fanúšika filmov. Režisér Matthew Vaughn je zárukou kvality a my veríme, že sa pri historicky ladenom The King’s Man pozabudneme v kinosálach s otvorenými ústami. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 84944 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú bude mať James Bond špionážnu konkurenciu, ktorá ho môže prekonať
  • Remake akého legendárneho muzikálu chystá Steven Spielberg
  • Aký film bude tento rok najviac nabitý hereckými esami Hollywoodu
  • Ako Tom Cruise obsadzoval hercov do Top Gun 2 a aké skúšky museli najprv prekonať
  • Aký bude prvý seriál zo sveta Marvelu na Disney+ a prečo by si sa naň mal tešiť
  • Pokračovanie ktorého úžasného seriálu uvidíme už o pár týždňov
Domov
Zdieľať
Diskusia