Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2020, 10:32
Čas čítania 5:38
Tímea Krauszová

Radka trávi pandémiu na Bali: Veľa ľudí tým nahnevám, ale je to tu naozaj idylické a ani sa nechcem vrátiť domov (Rozhovor)

Radka trávi pandémiu na Bali: Veľa ľudí tým nahnevám, ale je to tu naozaj idylické a ani sa nechcem vrátiť domov (Rozhovor)
Zdroj: archív RV
REFRESHER
Uložiť Uložené

Mladá Slovenka sa z exotického Bali nestihla vrátiť pred tým, než pre koronavírus zatvorili letiská. Vôbec to však neľutuje.

„Ranný surf alebo spoločné raňajky so spolubývajúcimi. Večer zase západy slnka... Je to stále také dovolenkové, i keď na pár hodín musím zapnúť počítač. Okrem zatvorených pláží a faktu, že sa o deviatej večer všetko zatvára, nemáte pocit, že by sa niečo dialo,“ povedala nám Slovenka o pandémii na Bali. Posledné mesiace boli pre ňu skoro idylické, naďalej má prácu a navyše v nádhernom prostredí robí, čo ju baví.

Odporúčané
Som Čarovný učí na vysokej škole a pani Kajšmentke radikálne zmenila imidž. Čo dnes robia legendy slovenského internetu? Som Čarovný učí na vysokej škole a pani Kajšmentke radikálne zmenila imidž. Čo dnes robia legendy slovenského internetu? 24. mája 2020, 12:30

Radka Vargová je redaktorka a taktiež pracuje v oblasti marketingu. Chaotickú situáciu okolo koronavírusovej pandémie trávi na exotickom ostrove Bali, odkiaľ sa už vyše dvoch mesiacov nevie dostať domov. Spojili sme sa s ňou, aby nám porozprávala, ako sa jej žije, či ostrov aj v tomto období prekypuje turistami a čo vlastne celé dni robí, keď sa svet viac-menej zastavil.

Slovenka trávi pandémiu na exotickom Bali: Miestni sa mi spočiatku vyhýbali a kričali na mňa „korona, korona!“ (Rozhovor)
Zdroj: archív RV

Mladá Slovenka nám tiež priblížila, ako sa miestni správajú voči cudzincom, prečo sa jej spočiatku vyhýbali a či je vôbec možné dostať sa z Bali na Slovensko.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vyzerá život na Bali uprostred pandémie
  • Či sa miestni boja turistov a vyhýbajú sa im kvôli koronavírusu
  • Prečo sa Radka nedostala domov na Slovensko
  • Čo celé dni robí
  • Či ešte ostali na ostrove nejakí turisti

Kedy si šla na Bali?

Na Bali som letela 6. marca z Viedne. Na letiskách, či už vo Viedni, Doha alebo na Bali, neboli v podstate žiadne väčšie opatrenia. Ľudia nosili rúška, ale v tom čase som ešte stále nevnímala a nepociťovala, že by sa to malo zvrtnúť. Rozhodne som nečakala radikálne opatrenia ako uzatváranie letísk.


Čo bol pôvodný zámer: dovolenka, práca, niečo iné?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 84858 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo robia turisti, ktorí už z Bali nemohli odletieť domov
  • Z čoho Radka žije
  • Ktoré z opatrení porušujú miestni aj turisti
  • Či Radka ľutuje, že sa jej nepodarilo vrátiť na Slovensko
  • Ako vyzerá inokedy preplnený exotický ostrov počas pandémie
Domov
Zdieľať
Diskusia