Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2020, 17:31
Čas čítania 1:03
Daniel Mikolášik

Aktualizované: Matovič spustil domácu smart karanténu, zatiaľ však funguje len na Androide. Tvrdí, že ľudia nemôžu viac čakať

NEWS
Uložiť Uložené

Sľúbenú aplikáciu spustili aj bez schválenia spoločností Apple a Google.

Aktualizácia 18:35: Domáca karanténa je spustená, avšak dá sa zatiaľ stiahnuť iba do smartfónov s operačným systémom Android. Prejsť sa dá od sobotného večera zatiaľ iba na hraničnom priechode Berg. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) o tom informuje na sociálnej sieti a dodáva, že ľudia viac nemôžu čakať. 


Člen krízového štábu Ján Bučkuliak varuje, že navrátilci by mali zvážiť cestu na Slovensko, ak nechcú skončiť v štátnej karanténe. Sľubovaná aplikácia eKaranténa, ktorá mala fungovať už od piatku, totiž ešte stále nie je v prevádzke.

Bučkuliak je člen permanentného krízového štábu zodpovedný za oblasť IT. „Apelujeme na našich občanov, ktorí sa chcú vrátiť na Slovensko a chcú sa vyhnúť štátnej karanténe, aby pred vycestovaním sledovali stránku korona.gov.sk, či je na nej informácia, že je eKaranténa už funkčná,“ uviedol.

Odporúčané
Aplikácia na smart karanténu stále nefunguje. Na hraniciach štrajkujú nahnevaní Slováci, nadávajú na Matoviča Aplikácia na smart karanténu stále nefunguje. Na hraniciach štrajkujú nahnevaní Slováci, nadávajú na Matoviča 22. mája 2020, 18:31

Ak sa tam táto informácia nenachádza, odporúča zvážiť cestu na Slovensko vzhľadom na to, že je stále platná povinná štátna karanténa. Úrad vlády si stojí za svojím utorkovým (19. 5.) tvrdením, keď podľa svojho názoru jasne formuloval, že je nutné pred cestou vykonať tri kroky, ak by bola už aplikácia funkčná.

Domov
Zdieľať
Diskusia