Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2020, 9:33
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Na Slovensku od piatku pribudol len jeden nový nakazený koronavírusom, otestovali sme viac ako 2 200 osôb

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Situácia na Slovensku sa stále zlepšuje.

Na Slovensku od piatku pribudol len jeden človek s potvrdenou nákazou novým koronavírusom. Štátne a súkromné laboratóriá za včerajší deň vykonali 2 236 testov, dohromady sme už otestovali viac ako 156-tisíc ľudí. Celkovo sa urobilo 156 765 testov, z ktorých bolo 1 504 pozitívnych.

Za posledný deň sa na Slovensku tiež podarilo vyliečiť 24 osobám z ochoreniac COVID-19 a aktuálne je hospitalizovaných s potvrdeným alebo s podozrením na koronavírus konkrétne 12 ľudí, z toho sedem sa nachádza na infektológii, traja sú na lôžku s funkčným centrálnym rozvodom kyslíka a dvaja sa nachádzajú na JIS-ke.

Odporúčané
V kine sa musíš zaobísť bez pukancov a v reštaurácii si môžeš dať rúško dole, len keď práve ješ. Čo všetko nás oddnes čaká? V kine sa musíš zaobísť bez pukancov a v reštaurácii si môžeš dať rúško dole, len keď práve ješ. Čo všetko nás oddnes čaká? 20. mája 2020, 5:59

V stredu vláda výrazne uvoľnila obmedzenia, nosenie rúšok vonku je už len dobrovoľné, nasadiť si ho musíš len ak vojdeš do budovy alebo obchodu a v MHD. Prípadne ak si vonku sám a nie je pri tebe nikto v dosahu 5 metrov. Otvorili sa aj nákupné centrá, no fitká sú naďalej zatvorené. Vďaka uvoľneným opatreniam však už môžeš ísť do kina či najesť sa do reštaurácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia