Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2020, 16:24
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

V poltárskom lese sídli firma s majetkom 100 miliárd €, konečným užívateľom výhod je 90-ročná dôchodkyňa Božena

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Firma Baracuda Amiz Club má podľa Finstatu účtovný majetok v hodnote 96 miliárd eur, HDP celého Slovenska je 106 miliárd eur.

V strede lesa v okrese Poltár sídli firma  Baracuda Amiz Club, ktorá má podľa Finstatu účtovný majetok v hodnote 96 miliárd eur, informuje Denník E.

Podľa jeho zistení sa tak navonok spoločnosť tvári ako najbohatšia v krajine, celkové HDP Slovenska je totiž 106 miliárd eur. Z účtovných výkazov vyplýva, že firma zaznamenala pri vyše 6-miliónových tržbách stratu 11 400 eur.

Konečným užívateľom výhod je 90-ročná dôchodkyňa Božena Slezáková. Okrem nej je konateľom firmy Miroslav Slezák – obaja známi z daňovej kauzy v minulých rokoch. 

V poltárskom lese sídli firma s majetkom 100 miliárd, konečným užívateľom výhod je 90-ročná dôchodkyňa Božena
Zdroj: Google Maps

Situáciu odmietla komentovať hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová, vraj by porušila daňové tajomstvo. 

Spoločnosť spojená s rodinou Slezákovcov nemá žiadne webové stránky ani iné platformy, kde by mala uvedený akýkoľvek kontakt. Podobne tomu je aj v prípade ďalších firiem, v ktorých dvojica figuruje.

Denník E ďalej odhaľuje, že spoločnosť Baracuda má materskú spoločnosť na seychelskej adrese, sídlo zdieľa s firmami figurujúcimi v zahraničných kauzách týkajúcich sa Rusov.

Domov
Zdieľať
Diskusia