Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2020, 12:57
Čas čítania 1:53
Dominik Vetrák

Kiná na Slovensku zostávajú zatvorené aj napriek povoleniu vlády. Čo za tým stojí a kedy sa dočkáme veľkých kino premiér?

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Kiná otvárať môžu, ale vôbec sa im to neoplatí.

Kiná na Slovensku môžu byť otvorené, no aj napriek tomu nie sú. V niektorých mestách uvidíš otvorených pár kinosál so zúženým programom, ktorý v podstate len kopíruje obdobie pred zatvorením, keď v nich bežali filmy Neviditeľný muž, Bloodshot, Sonic či pixarovka Onward. 

Dôvod, prečo je väčšina kín zatvorená, je jednoduchý.  Z ekonomického hľadiska sa ich prevádzkovateľom neoplatí otvárať. Môže za to viacero faktorov. Jedným z nich je nižší záujem divákov. V súčasnosti kiná totiž neponúkajú nič, čo si slovenský divák nemôže pozrieť z pohodlia domova. 

Divák tak ušetrí cestu a nevystaví sa ďalšiemu riziku nákazy. To je v súčasnosti nízke, no ľudia neprestanú byť opatrní len tak zo dňa na deň. 

Domov
Zdieľať
Diskusia