Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2020, 13:24
Čas čítania 1:39
Tímea Krauszová

J. K. Rowling prekvapila fanúšikov. Na sociálnej sieti odhalila pravdu o pôvode Harryho Pottera

NEWS HARRY POTTER J. K. ROWLING
Uložiť Uložené

Knižnej série, nie Pottera samotného.

Množstvo kaviarní a podnikov v škótskom Edinburghu profituje. Fanúšikovia knižnej série o mladom čarodejníkovi v húfoch navštevujú miesta, na ktorých J. K. Rowling údajne začala písať román, ktorý jej priniesol slávu a nám nášho milovaného Harryho. 

Niektorých preto šokovali informácie, ktoré začala zdieľať na svojom Twitteri. „Prvé tehly rokfortského hradu som položila v prenajatom byte na Clapham Junction,“ napísala.

Fanúšikovia sú v šoku

Majiteľ Elephant House v Edinburghu už roky o svojom podniku tvrdí, že je skutočným rodiskom Harryho Pottera. Rowling tam vraj napísala prvé riadky série. Jeden nadšený fanúšik sa o fotku miesta podelil na Twitteri, nadšený z toho, že mohol na vlastné oči vidieť pôvod jeho obľúbenej knižky. Označil aj spisovateľku, ktorá mu zničila akékoľvek ilúzie.

„Premýšľala som, že na svojej webstránke vytvorím sekciu o všetkých údajných inšpiráciách a rodiskách Pottera. Roky predtým, než som vstúpila do tejto kaviarne, som už Pottera písala, takže nie je jeho rodiskom. Ale naozaj som na tomto mieste písala, takže im odpúšťam,“ napísala pani autorka v odpovedi na vlákno.

Odporúčané
HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh 28. októbra 2023, 11:00

V ďalšom príspevku pridala fotku tzv. Harry Potter knižnice v portugalsko Oporte. „Nikdy som toto kníhkupectvo nenavštívila. Ani som nevedela, že existuje!“

Takýchto miest je na svete nespočetne veľa. Netreba teda len podľahnúť marketingu, hoci akékoľvek miesto, kde sa muklovia a čarodejníci v mieri stretnú a spoločne sa radujú z obľúbených kníh, istotne Rowlingovej prináša radosť.

Aby to však bolo jasné: prvé riadky o malom čarodejníkovi napísala u seba doma, v prenajatom byte na Clapham Junction. Prvýkrát jej však myšlienka napadla vo vlaku z Manchestru do Londýna. Stačí sledovať jej Twitter a tieto informácie ti neujdú – hoci hrozí, že z niektorých jej pokusov o vysvetlenie potterovských teórií ťa rozbolí hlava.

Odporúčané
Myslíš si, že poznáš Harryho Pottera? Tieto postavy vo filmoch nikdy neboli, pozná ich len pravý fanúšik Myslíš si, že poznáš Harryho Pottera? Tieto postavy vo filmoch nikdy neboli, pozná ich len pravý fanúšik 21. mája 2020, 9:59
Domov
Zdieľať
Diskusia