Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2020, 15:30
Čas čítania 7:19
Viktor Kniš

TOP 10: Najlepšie momenty zo seriálu The Last Dance o Michaelovi Jordanovi

TOP 10: Najlepšie momenty zo seriálu The Last Dance o Michaelovi Jordanovi
ŠPORT MICHAEL JORDAN
Uložiť Uložené

Michael Jordan bol na konci milénia pravdepodobne najznámejším športovcom a najlepším basketbalistom na svete. Dokumentaristi s exkluzívnym prístupom do štruktúr Chicago Bulls teraz vydávajú sériu o vzostupoch a pádoch žijúcej legendy.

The Last Dance mali pôvodne začať vysielať až počas finále aktuálnej sezóny NBA, kvôli pandémii sa však rozhodli zmeniť harmonogram. Netflix tento týždeň odvysielal posledné dve časti série, ktorá vykresľuje legendárneho Michaela Jordana aj inak, ako sme boli doteraz zvyknutí. „Myslím, že uvidíte stránku Michaela Jordana, ktorú ste možno doteraz nevideli a ani by ste ju nečakali,“ okomentoval obsah nového seriálu The Last Dance samotný producent. 

My sme  pripravili desať, podľa nášho názoru, zaujímavých momentov, ktoré stoja za spomenutie, aj keď sa tvorcovia možno nesnažili v niektorých prípadoch tlačiť na pílu, aby im dali dostatočnú váhu. Náš výber ti nepokazí zážitok z dokumentárnej série ani v prípade, že si ju zatiaľ nevidel, práve naopak, ešte viac ťa navnadí.

Odporúčané
Takto si užívajú luxus zápasníci MMA: Hazard, exotické zvieratá, ale aj požičané autá Takto si užívajú luxus zápasníci MMA: Hazard, exotické zvieratá, ale aj požičané autá 19. apríla 2020, 14:27

Ako je možné, že sme sa dočkali toľkých vzácnych a autentických momentov? Časová os The Last Dance sa točí okolo sezóny 97/98, keď Bulls získali poslednýkrát titul na čele s Michaelom Jordanom.

Práve v týchto momentoch, keď sa klub napriek extrémnym úspechom rútil do záhuby, mali filmové štáby z NBA Entertainment prístup do štruktúr Chicago Bulls. Súhlasil s tým Michael Jordan, tréner Phil Jackson aj majiteľ Jerry Reinsdorf. Archívne zábery doplnili o aktuálne rozhovory, v ktorých hráčov, vedenie aj veľa ďalších očitých svedkov konfrontujú s realitou.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa Jordan vyrovnal s tým, keď zistil, že jeho spoluhráči šňupú kokaín a fajčia marihuanu
  • Aké najdojímavejšie momenty priniesol dokument The Last Dance, a prečo Jordan plakal na Deň otcov, keď vyhral ďalší titul
  • Aké osobné príbehy majú za sebou Scottie Pippen a Dennis Rodman
  • Čo sú Jordan Rules
  • Ako reagoval na Jordana v dokumente už zosnulý Kobe Bryant

Čo je The Last Dance? 

Názov úspešnej série vznikol pred viac ako dvomi dekádami a jeho autorom je vtedajší tréner Chicaga Bulls. Práve ten dokázal pred začiatkom sezóny NBA 97/98 veľmi trefne zaznamenať, čo klub pod jeho vedením zažije. „Hlavný tréner Phil (Jackson pozn. red.) vždy hľadal tému na každú sezónu a keďže vedel – na základe rozhodnutia manažmentu – že to bude posledný rok, čo budeme spolu, našiel tomu adekvátne meno,“ povedal bývalý hráč Bulls Steve Kerr.

Odporúčané
TOP 10 limitovaných Jordanov, ktorých hodnota neustále rastie. Poradíme ti, ako si ich kúpiť TOP 10 limitovaných Jordanov, ktorých hodnota neustále rastie. Poradíme ti, ako si ich kúpiť 13. marca 2024, 15:30

Majiteľ klubu aj manažéri totiž mali jasno v tom, že Bulls sú ako tím prestarnutí a jedinou reálnou možnosťou, ako sa so situáciou vyrovnať, je vyskladať tím úplne odznovu. To zároveň znamenalo, že niekoľko dlhých rokov budú musieť zabudnúť na titul a možno aj play-off.

„Dorazili sme do tréningového centra, bolo to naše prvé oficiálne tímové stretnutie pred sezónou,“ spomínal Jordanov spoluhráč z Bulls Bill Wennington. Pre každého hráča už bol pripravený materiál, v ktorom Phil Jackson zhrnul taktiku na nasledujúcu sezónu. Zalaminátovaná prvá strana s titulkom mala názov práve The Last Dance. „Hovoril som s hráčmi najmä o tom, aké dôležité bolo, aby sme boli skutočne spolu v tomto poslednom tanci, ktorý nás čaká,“ spomína tréner Jackson.

TOP 10: Najlepšie momenty zo seriálu Last Dance o Michaelovi Jordanovi
Zdroj: Netflix
Párty a drogy v hotelovej izbe

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 84779 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa Jordan vyrovnal s tým, keď zistil, že jeho spoluhráči šňupú kokaín a fajčia marihuanu
  • Aké najdojímavejšie momenty priniesol dokument The Last Dance, a prečo Jordan plakal na Deň otcov, keď vyhral ďalší titul
  • Aké osobné príbehy majú za sebou Scottie Pippen a Dennis Rodman
  • Čo sú Jordan Rules
  • Ako reagoval na Jordana v dokumente už zosnulý Kobe Bryant
Domov
Zdieľať
Diskusia