Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2020, 21:39
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Vedci zverejnili takmer 100-ročné zábery, ktoré zachytávajú posledného známeho tasmánskeho tigra na svete

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nie je isté, či bol úplne posledným svojho druhu, no odvtedy tohto vačkovca už nikto oficiálne nevidel.

Posledný jedinec druhu vakovlka tasmánskeho (Thylacinus cynocephalus) známeho aj pod názvom tasmánsky tiger uhynul ešte v roku 1936 v zoologickej záhrade v tasmánskom Hobarte. Oficiálne ho však za vyhynutého živočícha vyhlásili až v roku 1982.

Ako informuje CNN, Austrálsky národný filmový a zvukový archív aktuálne zverejnil nové zábery posledného známeho jedinca vakovlka. Volal sa Benjamin a zomrel 7. septembra 1936. Nie je isté, či bol úplne posledným svojho druhu, no odvtedy vačkovca už nikto nevidel a nie sú o ňom ani žiadne zmienky.

Odporúčané
Rozoberanie záhad: Žije ešte legendárne austrálske zviera pripomínajúce vlka kdesi v hlbokých lesoch Tasmánie? Rozoberanie záhad: Žije ešte legendárne austrálske zviera pripomínajúce vlka kdesi v hlbokých lesoch Tasmánie? 10. septembra 2017, 11:01

Približne pol minútové čierno-biele zábery dokumentujú Benjamina v klietke v Hobartskej zoo. Niekoľko mesiacov po ich vzniku zviera zomrelo. Oficiálne nie je známe, čo spôsobilo jeho smrť, špekuluje sa však o nevyhovujúcich podmienkach na život a zanedbávaní starostlivosti.

Chovatelia ho mali vystavovať extrémnym zmenám počasia. Zatiaľ čo cez deň mu bolo horúco, v noci zviera bojovalo s mrazom. Tvor bol plachý, pred ľuďmi mal rešpekt. Existujú dohady, že vakovlk tasmánsky nevyhynul a stále žije v odľahlých divočinách Tasmánie. Teórie sú však nepotvrdené a nepodložené dôveryhodnými dôkazmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia