Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2020, 18:41
Čas čítania 0:41
Matej Krajčovič

Apple dostalo za spomaľovanie starších iPhonov mastnú pokutu. Firma sa však bráni, že to robila pre zákazníkov

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Spomaľovanie vraj malo chrániť batériu pred náhlym vypínaním.

Spoločnosť Apple bude musieť zaplatiť až 500 miliónov dolárov za to, že spomaľovala niektoré staršie iPhony a nedala o tom vedieť ich majiteľom. Správu priniesol Engadget. 

Kritici Apple obviňujú z toho, že spomaľovaním starších smartfónov, ako je napr. iPhone 6S, iPhone 7 alebo iPhone SE, chcela zákazníkov „motivovať“ ku kúpe nového a rýchlejšieho modelu. 

Odporúčané
Apple začalo po novej aktualizácii spomaľovať už aj minuloročný iPhone X Apple začalo po novej aktualizácii spomaľovať už aj minuloročný iPhone X 4. novembra 2018, 10:58

Firma to samozrejme rázne odmieta, podľa nej sa telefóny na pozadí spomaľovali iba v prípade, že už mali starú a opotrebovanú batériu. Pokles výkonu znížil odber a mal tak zabrániť tomu, aby sa zariadenie náhle vypínalo napríklad v chladnejšom počasí, čo by znížilo používateľský zažitok ešte viac, než občasné sekanie a dlhšie načítavanie apiek. 

Domov
Zdieľať
Diskusia