Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2020, 14:20
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Ikonické Porsche 911 Targa s unikátnym systémom skladacej strechy žije ďalej. Toto je nová generácia

Ikonické Porsche 911 Targa s unikátnym systémom skladacej strechy žije ďalej. Toto je nová generácia
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-911-targa-992-eighth-generation-20903.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH 911 PORSCHE
Uložiť Uložené

Ani kúpé, ani kabriolet. Targa nie niečo medzi.

Už je to viac než rok a pol, čo nám Porsche predstavilo úplne novú, v poradí 8. generáciu slávneho modelu 911. Spoznávame viaceré odvodené výkonnostné varianty, doteraz však platilo, že k dispozícii boli len 2 karosárske verzie – kupé a kabriolet. V týchto hodinách nám ale nemecká automobilka servíruje tretieho člena do partie, ikonické vyhotovenie Targa.

Ide o vyhotovenie, ktoré kombinuje prvky kupé aj kabrioletu dokopy. Podstatou novinky je tak opäť pomerne komplikovaný a zároveň naozaj nevídaný systém skladacej strechy a povestného rámu za sedadlami. Zovňajšok verzie 911 Targa ide ruka v ruke s aktuálnym dizajnovým smerovaním značky, od klasického kupé a kabrioletu sa tak odlišuje len riešením strechy.

Ochranný rám je štandardne strieborný, za príplatok je ale možné siahnuť po čiernej farbe. Aj najnovšia generácia sa vzadu pýši rozmerným a špecificky zahnutým sklom, ktoré dotvára jedinečný look. Celá tá jedinečnosť spočíva v elektrickom mechanizme, ktorý v priebehu 19 sekúnd dokáže zadné okno odsunúť a umožniť tak látkovú strechu vyložiť, respektíve zložiť

Domov
Zdieľať
Diskusia