Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2020, 22:33
Čas čítania 1:29
Matej Krajčovič

Elon Musk vraj núti zamestnacov Tesly chodiť do práce aj napriek koronavírusu, Twitter ich nechá doma už navždy

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV) TWITTER USA
Uložiť Uložené

Twitter chce zrejme nadobro opustiť model kancelárií a konferenčiek.

Ako je na tom tvoj zamestnávateľ v súvislosti s ústupom pandémie nového koronavírusu? The Guardian naznačuje, že americká automobilka Tesla chce svojich ľudí vidieť za výrobnými linkami čo najskôr. 

K denníku sa totiž dostali e-maily, ktoré manažéri továrne vo Fremonte poslali svojim zamestnancom: „Ak sa necítite komfortne s návratom do práce, môžete zostať doma a byť na neplatenej dovolenke.“

Elon Musk vraj núti zamestnacov Tesly chodiť do práce aj napriek koronavírusu, Twitter ich nechá doma už navždy
Zdroj: TASR/AP

Problémom je však to, že v celej Kalifornii naďalej platí nariadenie, ktoré ľuďom prikazuje zostať doma a vychádzať iba v nevyhnutných prípadoch. 

„Skúšajú nátlak a zastrašovacie taktiky, hovoria, že keď neprídete, nedostanete dávku v nezamestnanosti (finančnú podporu pre firmy a ľudí zasiahnutých krízou, poz. red),“ povedal Guardianu jeden zo zamestnancov s tým, že nepríde, kým nariadenie o karanténnych opatreniach nezrušia príslušné úrady. 

Odporúčané
Elon Musk bol opäť hosťom Joea Rogana, vysvetľoval výslovnosť mena jeho dieťaťa. Nazval ho X Æ A-12 Elon Musk bol opäť hosťom Joea Rogana, vysvetľoval výslovnosť mena jeho dieťaťa. Nazval ho X Æ A-12 8. mája 2020, 15:24

CNN dokonca uvádza, že Elon Musk sa rozhodol reštartovať výrobu v Tesle aj napriek jasnému zákazu platnému v Alameda County, kde továreň sídli. Miliardár a CEO automobilky však nariadenia považuje za priveľmi prísne a protiústavné, kraj Alameda dokonca v tejto súvislosti zažaloval. 

Domov
Zdieľať
Diskusia