Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2020, 12:31
Čas čítania 0:55
Tina Hamarova

Revízorka v Londýnskom metre zomrela po tom, čo na ňu napľul a nakašľal muž s koronavírusom

NEWS
Uložiť Uložené

Belly Mujinga bola mamou 11-ročnej dcéry.

47-ročná Belly Mujinga kontrolovala koncom marca lístky na londýnskej Victoria station, keď k nej pristúpil muž, ktorý na ňu a jej kolegyňu nakašlal a napľul. Povedal im, že má Covid-19. Obe do pár dní ochoreli, mesiac a pol na to Belly zomrela na následky problémov s dýchaním. 

Britská dopravná polícia teraz začala vyšetrovanie incidentu a pátra po totožnosti muža, ktorý ženy napadol.

Belly podľa stránky Odborovej organizácie pre dopravu a cestovný ruch po hroznom zážitku prosila nadriadených, aby ju už neposielali medzi ľudí, povedala, že sa bojí o svoj život. Mala totiž  zdravotné problémy a najmä malú 11-ročnú dcéru doma.

„Sme šokovaní a zničení z informácie o Bellynej smrti. Je jednou z príliš veľa pracovníkov v prvej línii, ktorí prišli pre koronavírus o život,“ vyhlásil Manuel Cortes, generálny tajomník odborárov.

Odporúčané
Zatkli mladíka, ktorý v čase pandémie koronavírusu opľul šoféra autobusu. Nahnevalo ho, že nemôže zaplatiť kartou Zatkli mladíka, ktorý v čase pandémie koronavírusu opľul šoféra autobusu. Nahnevalo ho, že nemôže zaplatiť kartou 1. mája 2020, 12:27

Podľa Cortesa by sa mal štát zamerať nielen na pomoc rodinám zdravotníckych pracovníkov, ktorí zomreli pri boji s koronavírusom, ale aj takýchto zamestnancov ako bola Belly. 

„Kompenzácia 60 000 libier by sa mala rozšíriť na rodiny všetkých pracovníkov v prvej línii, ktorí zahynuli, pretože aj oni sa snažia udržať našu krajinu a životne dôležité služby funkčné,“ povedal Manuel Cortes pre Business Insider.

Domov
Zdieľať
Diskusia