Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2020, 14:44
Čas čítania 0:59
Martin Mičuda

Audi RS Q8 dostalo 900 koní a brutálny bodykit. Vznikne len 10 kusov, každý s cenou 280-tisíc €

Audi RS Q8 dostalo 900 koní a brutálny bodykit. Vznikne len 10 kusov, každý s cenou 280-tisíc €
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.manhart-performance.de/en/our-brands/audi/manhart-rq-900/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">manhart-performance.de</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Manhart upravuje najextrémnejšie SUV od Audi.

Audi minulý rok predstavilo svoje prvé veľké SUV s dodatkom dodatkom RS. Čuduj sa svete, pod kapotou štýlovej Q8-čky sa totiž okrem naftového osemvalca uhniezdila aj 4-litrová benzínová V8-čka s výkonom až 441 kW / 600 koní. RS Q8 je tak vôbec najdrahšie, najvýkonnejšie a najrýchlejšie SUV so štyrmi kruhmi na kapote. 

Obrovské auto sa dokáže katapultovať z 0 na 100 km/h len za 3,8 sekundy, uháňať pritom dokáže rýchlosťou až 305 km/h. Tuningová spoločnosť Manhart však prichádza s extrémnou úpravou, ktorá navýšila výkon o ďalších 221 kW / 300 koní.

Audi RS Q8 dostalo 900 koní a brutálny bodykit. Vznikne len 10 kusov, každý s cenou 280-tisíc €
Zdroj: www.manhart-performance.de

Model nesúci názov RQ 900 jasne naznačuje, koľko koní sa nachádza pod kapotou – 662 kW / 900 koní a 1 080 Nm. Za zvýšeným výkonom možno hľadať nové, ešte väčšie turbá, úpravu v riadiacej jednotke, vylepšené chladenie, výfukové potrubie, nasávanie ako aj premapované správanie 8-stupňovej automatickej prevodovky. Žiaľ, žiadne rýchlostné parametre nám úpravca zatiaľ neposkytuje. Je ale jasné, že RQ 900-ka bude vedieť vystreliť na stovku za približne 3 sekundy.

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13

Manhart si dal následne záležať i na dizajnovej stránke, keďže RS Q8-mičku ešte poriadne priostril. Podvozok znížili o 3 centimetre, rázvor kolies rozšírili o 6 centimetrov, zatiaľ čo celok stojí na obrovských 23" diskoch. Už v sérii veľmi atraktívnu karosériu dopĺňajú firemné karbónové nadstavce, ktoré majú zlepšiť aerodynamiku. 

Exteriér sa nesie v čierno-zlatom vyhotovení, inak tomu nie je ani v interiéri, kde sú obdobne sfarbené jednotlivé detaily a prešívanie. Samozrejme, nechýba početne zastúpená koža či Alcantara. Zaujímavo vyznejú aj štandardne chrómové prvky, ktoré sa podľa preferencií zákazníka môžu zabaliť do zlatého alebo tmavosivého obalu. Manhart plánuje upraviť len 10 exemplárov, každý z nich bude pritom stáť mastných 280-tisíc €.

Domov
Zdieľať
Diskusia