Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2020, 16:04
Čas čítania 1:59
Dominik Vetrák

Universal obišiel kiná a predáva Trolls: World Tour na internete. Zarábajú desiatky miliónov a kiná nechcú premietať ich filmy

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Koronavírus sa postará o revolúciu v kinopriemysle.

Universal Studios mali v čase zatvorenia kín v obehu thriller The Invisible Man či thriller Hunt. Čoskoro mal prísť aj animák Trolls: World Tour, no koronavírus plány prekazil. Namiesto odloženia snímky na leto či jeseň sa však v Universal rozhodli pre niečo netradičné. Trolls 2 uvoľnili na VOD (Video on demand), takže si ktokoľvek mohol film požičať na internete na 48-hodín za 19,99 dolárov. 

Universal zrejme nechcel utopiť ďalšie peniaze na reklamnú kampaň, ktorú by o pár mesiacov neskôr museli rozbiehať nanovo. Teda v prípade, že by kinopremiéru odsunuli o niekoľko mesiacov neskôr. Ich ťah sa vyplatil. Snímka zarobila za prvých 19 dní 95 miliónov dolárov. Inými slovami, film si požičalo cez 5 miliónov ľudí. Otázne je, koľkí z nich vedeli, že ide len o požičanie a film nebudú vlastniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia