Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2020, 8:05
Čas čítania 0:50
Tina Hamarova

Kim Čong-un je „nažive a zdravý“, tvrdí poradca juhokórejského prezidenta

NEWS KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Kim sa vraj už pol mesiaca rekreuje na východe krajiny.

Profesor Chung-in Moon, ktorý radí v bezpečnostných otázkach a zahranične politike juhokórejskému prezidentovi, tvrdí, že Kim je od 13. apríla na rekreácii v meste Wonsan na východe krajiny. Vyvracia tak reči o tom, že severokórejský vodca zomrel pri operácii srdca. 

Aj stránka, ktorá sa podľa CNN venuje severokórejským záležitostiam, zverejnila satelitné zábery z Wonsanu, ktoré ukazujú, že tam „parkuje“ vlak, ktorý provdepodobne patrí Kim Čong-unovi. Všimli si ho tam minimálne od 21. apríla.

Kim Čong-un je „nažive a zdravý“, tvrdí juhokórejský bezpečnostný radca
Zdroj: TASR/AP Photo/Ahn Young-joon

„Stanovisko našej vlády je jasné,“ povedal Moon Chung-in v interview na CNN. „Kim Čong-un je nažive a v poriadku. Zdržuje sa v mesto Wonsan od 13. apríla. Žiaden podozrivý pohyb sme nezaregistrovali.“

Podozrenia na zdravotný stav severokórejského vodcu sa objavili po tom, čo vynechal oslavy narodenín svojho starého otca Kim Ir-sena (Kim Il-songa), prvého vodcu komunistickej Severnej Kórei. 

Domov
Zdieľať
Diskusia