Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2020, 20:15
Čas čítania 0:49
Dominik Vetrák

Ako sa natáčal Joker? Tvorcovia odhaľujú natáčanie a stovky improvizačných scén, ktoré vymysleli mimo scenára

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér, šéf výpravy, producenti a herci nám približujú, ako vznikal Joker.

Už koncom mája sa spustí HBO Max, nová streamovacia platforma, ktorej súčasťou bude aj Joker od Joaquina Phoenixa a režiséra Todda Phillipsa. Pri tejto príležitosti vydalo štúdio Warner Bros. nové bonusové video. V 22 minútach zachytáva proces natáčania a rôzne rozhovory s tvorcami a hercami, ktorí sa vracajú do obdobia, keď snímka vznikala na papieri, no spomínajú aj na samotné natáčanie a všetko, čo so sebou prinášalo.

Odporúčané
Joker mal pôvodne na konci filmu zabiť Bruca Wayna a jeho rodičov, aby bol svet plný Jokerov a bez Batmana Joker mal pôvodne na konci filmu zabiť Bruca Wayna a jeho rodičov, aby bol svet plný Jokerov a bez Batmana 31. decembra 2019, 15:13


Dozvieš sa tak novinky od hercov, režiséra, šéfa výpravy, producentov či samotnej skladateľky soundtracku Hildur Guðnadóttir, ktorá za svoj výkon (rovnako ako Joaquin za herectvo), získala Oscara. Medzi mnohé zaujímavosti patrí napríklad fakt, že v strižni trávili tvorcovia nesmierne veľa času. Joaquin Phoenix totiž zahral tie isté scény niekoľkokrát. Joker je človek, ktorý nemá pevný plán a nevie, čo urobí najbližšie, a tak to herec chcel pretaviť aj vo svojom hereckom výkone a prednese postavy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia