Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2020, 21:23
Čas čítania 1:36
Daniel Mikolášik

Najlepšie memes o zrušených maturitách: Keď si si myslel, že výučný list je strop, ale dal si aj maturitu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Internetoví komici na seba nenechali dlho čakať.

Väčšina tohtoročných maturantov oslavuje, že sa ústne maturity zrušili. Má to však jeden háčik. Namiesto toho ti totiž vyučujúci vypočítajú priemer známok za celé obdobie štúdia, takže ak si si doteraz zo známok ťažkú hlavu nerobil a spoliehal si sa, že učiť sa budeš až na maturity, verdikt ministra školstva ťa pravdepodobne sklame.

Branislav Gröhling to oznámil včera počas tlačovej besedy k organizácii ústnej časti maturít v aktuálnom školskom roku 2019/2020. „Maturity tak ako poznáme, budeme musieť trochu zmeniť, pretože situácia nás k tomu núti,“ povedal minister.

Odporúčané
Ústne maturity nebudú, miesto toho ti vypočítajú priemer známok za celé obdobie štúdia Ústne maturity nebudú, miesto toho ti vypočítajú priemer známok za celé obdobie štúdia 23. apríla 2020, 13:08

Maturity teda prebehnú vypočítaním priemeru všetkých koncoročných známok maturitných predmetov za všetky ročníky strednej školy, v posledných dvoch ročníkoch sa bude rátať aj polročné, aj koncoročné vysvedčenie.

Priemer do 0,5 vrátane sa bude zaokrúhľovať nadol. To znamená, že priemer 1,5 znamená jednotku, priemer 2,5 znamená dvojku a tak ďalej. Vzťahuje sa to na odbornú aj praktickú časť maturít.

Domov
Zdieľať
Diskusia