Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2020, 19:13
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Špecializovaný trestný súd zobral Kajetána Kičuru do väzby

NEWS
Uložiť Uložené

Prokurátor ÚŠP obvinil Kajetána Kičuru z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Špecializovaný trestný súd rozhodol o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na väzobné stíhanie bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru, informuje Denník N.


Prokurátor ÚŠP obvinil Kajetána Kičuru z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Keďže obvinený je sudcom, aj keď s pozastaveným výkonom funkcie, musel vo veci väzby rozhodnúť aj Ústavný súd.

Odporúčané
NAKA zasahuje u bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru NAKA zasahuje u bývalého šéfa Štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru 21. apríla 2020, 7:12


Kajetán K. bol ešte donedávna predsedom SŠHR. Nová vláda ho odvolala 24. marca. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Kajetán K. odmietol obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.


Národná kriminálna agentúra ešte v marci začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.

Domov
Zdieľať
Diskusia