Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2020, 12:22
Čas čítania 4:24
Dominik Vetrák

Recenzia: 5. séria Better Call Saul znova dokazuje, že ide o najlepší seriál súčasnosti

Recenzia: 5. séria Better Call Saul znova dokazuje, že ide o najlepší seriál súčasnosti
FILMY A SERIÁLY BETTER CALL SAUL
Uložiť Uložené

Vince Gilligan a Peter Gould sú tvorcovia, ktorí premenia na zlato všetko, čoho sa dotknú.

Better Call Saul má za sebou piatu sériu. Tvorcovia Vince Gilligan a Peter Gould už potvrdili, že tá 6. bude posledná a bude mať 13 epizód. Better Call Saul tak bude o 1 časť dlhší ako pôvodný seriál Breaking Bad. Saul sa zlepšoval v každej sérii. Tej prvej sme v recenzii udelili 8,5/10, druhej zhodne 8,5/10, tretej už 9/10, no a tá štvrtá sa vyšplhala na 10/10. Dá sa povedať, že piata séria si udržala kvalitu, pričom poriadne zamiešala príbeh. 

Jimmy McGill začína pod pseudonymom Saul Goodman praktizovať právo, no počas celej série dostane „Saul“ priestor na jeden či dva svoje klasické prípady. Oba však stoja za to a vďaka týmto momentom a scénam by sme si priali ďalší seriál len o tom, ako fungoval a praktizoval svoje geniálne nápady.

Recenzia: 5. séria Better Call Saul znova dokazuje, že ide o najlepší seriál súčasnosti
Zdroj: AMC

V priebehu série sa však znova zapletie s kartelom a dej tak začne naberať na obrátkach. Taktiež prehĺbi svoj vzťah s Kim. Tá je momentálne skutočnou hviezdou seriálu. Celý čas sme si mysleli, že v Better Call Saul budeme sledovať prerod Jimmyho na Saula. Lenže Jimmy bol celý svoj život Saulom, pričom sa neúspešne pokúšal byť Jimmym McGillom. Skutočnou charakterovou premenou (a svojím Breaking Bad) tu prechádza Kim Wexler.

Odporúčané
El Camino je nostalgickou bodkou za príbehom Breaking Bad. Jesseho finále ťa však na zadok neposadí (Recenzia) El Camino je nostalgickou bodkou za príbehom Breaking Bad. Jesseho finále ťa však na zadok neposadí (Recenzia) 13. októbra 2019, 14:09

Spočiatku nenápadná vedľajšia postava, do ktorej sa Jimmy zahľadel, sa stala titulnou postavou s nesmierne prepracovaným charakterom a premysleným príbehovým oblúkom, ktorý z nej postupne dostáva jej pravé ja. Narozdiel od takého Waltera Whitea sledujeme prerod Kim z druhého radu sedadiel, akoby sme len zvonka pozorovali, ako sa postupne mení. Pri Walterovi sme boli v prvej rade a sledovali každý dôležitý moment jeho života.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia