Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2020, 9:40
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Fotograf žaluje Jennifer Lopez, kvôli fotke, na ktorej je ona sama. Chce od nej 150-tisíc dolárov

OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Obľúbená speváčka a herečka pridala na svoju sociálnu sieť fotku, na ktorej je ona sama, teraz čelí žalobe. Nie je to prvýkrát, čo sa dostala do tejto situácie.

Justin Bieber, Ariana Grande aj ďalšie známe osobnosti sa už stretli so situáciou, keď ich fotograf žaloval po tom, čo zdieľali fotku, na ktorej sú oni sami, nevypýtali si však povolenie od autora. Jennifer Lopez spravila túto chybu už druhýkrát. Tentokrát ide o záber z júna 2017 (nižšie), keď chcela speváčka a herečka odpromovať svoj producentský projekt. Zároveň nejde o bežný prípad „krádeže,“ keďže cieľom JLo bolo skôr zdieľať samotnú informáciu, nie svoju fotografiu.

Fotograf z New Yorku menom Steve Sands ju aj napriek tomu žaluje a žiada 150-tisíc dolárov. Ide o zaužívanú sumu, na ktorú si už zvykli aj právnici. Za týchto podmienok sa aj samotným celebritám oplatí vyrovnať mimosúdne. 

Odporúčané
Jennifer Lopez pobláznila jedinou fotografiou celý svet. V plavkách motivuje ženy v každom veku Jennifer Lopez pobláznila jedinou fotografiou celý svet. V plavkách motivuje ženy v každom veku 18. februára 2020, 15:48

Sands tvrdí, že sa cíti byť poškodený, pretože si Jennifer Lopez vďaka jeho fotke „propaguje svoju značku na Instagrame bez povolenia pridať príspevok, resp. ponúknutia adekvátnej kompenzácie,“ čo vyplýva z dokumentov, ktoré získal portál E! News. Fotka mala viac ako 600-tisíc lajkov a stále je možné ju na profile obľúbenej celebrity dohľadať. Podľa právnika, ktorého fotograf najal, ide o štandardný prípad, keď známe osobnosti využívajú na komerčné účely materiál, na ktorý nemajú právo. Nezáleží pri tom, za akých okolností fotografia vznikla a koho zachytáva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia