Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Oriflame.
19. mája 2020, 10:18
Čas čítania 1:36
Sponzorovaný obsah

Hľadáš výživu k tréningu? S touto tyčinkou sa vyhneš fast-foodu a nekvalitným proteínom

GASTRO
Uložiť Uložené

Ak chceš zostať vo forme, mal by si si okrem cvičenia zabezpečiť aj nutrične bohatú výživu.

Udržať si pri cvičení vytúženú hmotnosť a pritom nabrať svaly môžeš jedine vtedy, ak tomu prispôsobíš aj svoj jedálniček. Jeho základom sú proteíny, ktoré dnes obsahuje množstvo výživových doplnkov. Ako však nájdeš tú správnu stravu, ktorá je výživná  a zároveň zdravá?

Možno by si sa mal obzrieť po výrobkoch s čisto prírodným zložením. V dnešnej dobe má množstvo ľudí rôzne intolerancie, častou je napríklad tá na lepok. Sú výrobcovia, ktorí si to veľmi dobre uvedomujú a pripravujú produkty, ktoré im nespôsobia ťažkosti. Medzi nimi je aj Oriflame s proteínovou tyčinkou Natural Balance. Túto značku asi poznáš najmä kvôli jej kozmetike, no už dlhodobo podporuje aj zdravý životný štýl kategóriou produktov Wellness By Oriflame.

Hľadáš výživu k tréningu? S touto tyčinkou sa vyhneš fast foodu a nekvalitným proteínom
Zdroj: Unsplash

Prečo sú proteíny dôležité?

Výživová poradkyňa Zuzana Lišková tiež vyzdvihuje dôležitosť proteínov. Ako sama hovorí, „strava chudobná na proteíny má za následok neustály hlad, zvýšenú chuť na cukor a neustále pojedanie medzi jedlami. Proteín je základnou stavebnou látkou všetkých buniek nášho tela, podieľa sa na tvorbe svalov, kostí, kože a ďalších častí tela vrátane hormónov a enzýmov,“.

Zuzana Lišková
Zuzana Lišková Zdroj: Oriflame

Pri príjme proteínov by si teda mal dbať aj na to, aby si zároveň s nimi neprijal aj veľké množstvo tukov a cukrov. Jednou tyčinkou určite nenarušíš svoju vyváženú stravu. Obsahuje presne 10,5 g vysokokvalitného mliečneho proteínu, iba 2 g tuku a 10,9 g sacharidov.

Oproti starej receptúre výrobca zvýšil množstvo proteínu o 30 %, no znížil tuky a sacharidy takmer o 50 %. Navyše, bobuľové ovocie v tyčinkách ti dopomôže doplniť potrebnú dávku antioxidantov.

Daj si ju na desiatu, olovrant, alebo po tréningu

Jej zloženie oceňuje aj tréner Juraj Melicháč. Ako sám hovorí, „neobsahuje palmový olej, sóju, fruktózu, ani GMO prvky a pritom je bezlepková. Pri porovnávaní s inými tyčinkami vidím obrovský rozdiel v kvalite použitých surovín, zložení a obsahu. Často sa stretávam s tým, že tyčinky iných značiek majú síce veľké množstvo bielkovinovej zložky, ale zároveň obsahujú aj 1,5 až 2-násobne väčšie množstvo sacharidov a takmer žiadnu vlákninu.“

Tyčinku Natural Balance môžeš preto používať ako doplnok stravy v čase desiaty a olovrantu, rovnako tiež vtedy, keď máš pred sebou dlhú cestu.

Hľadáš výživu k tréningu? S touto tyčinkou sa vyhneš fast-foodu a nekvalitným proteínom
Zdroj: Oriflame

Jej proteínové zloženie ma však najväčší význam po tréningu, aby si čo najrýchlejšie zabezpečil regeneráciu poškodených svalových vlákien.

„Pred tréningom alebo pohybovou aktivitou neodporúčam konzumovať akékoľvek potraviny, aby sme nezaťažovali tráviaci systém a nemali tráviace ťažkosti počas tréningu,“ radí Juraj.

Každý obľubuje iný tip výživy, no ak hľadáš ľahký a chutný doplnok stravy, tyčinky Natural Balance možno oceníš aj ty. Kúpiť ich môžeš priamo v e-shope Oriflame

Domov
Zdieľať
Diskusia