Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2020, 9:15
Čas čítania 1:19
Viktor Kniš

Pohodu 2020 organizátori oficiálne zrušili, najväčší slovenský festival sa bude konať najskôr v roku 2021

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Oznámil to v rádiu hlavný organizátor a zakladateľ festivalu Michal Kaščák.

Festival Pohoda tento rok nebude, oficiálne to potvrdil organizátor Michal Kaščák v Rádiu_FM. Dôvodom je pandémia koronavírusu, ktorá do dnešného dňa zrušila väčšinu najväčších letných udalostí pod holým nebom v Európe. Trenčianska stálica ročník 2020 definitívne ruší, pokračovať bude v roku 2021. 

V prípade, že si už ľudia zakúpili lístok, môžu požiadať o vrátenie peňazí, v opačnom prípade im bude vstupenka platiť na nasledujúci rok.

Odporúčané
Prežili by Grape či Pohoda, keby museli zrušiť ročník kvôli koronavírusu? Opýtali sme sa organizátorov Prežili by Grape či Pohoda, keby museli zrušiť ročník kvôli koronavírusu? Opýtali sme sa organizátorov 10. marca 2020, 18:13

Michal Kaščák označil toto rozhodnutie za nevyhnutné a správne. Posledné dva týždne sa s tímom na dnešný deň pripravili, zároveň tím rieši to, aby plynulo prebehlo presunutie festivalu na rok 2021. Zároveň Kaščák konštatuje, že najemotívnejší bude pre organizátorov samotný víkend, kedy by sa mal festival konať.

Zároveň jedným dychom dodáva, že Pohodu nie je možné presunúť na jeseň pretože je táto udalosť na tom, aby bolo vonku teplo. Organizátori ďalej dodávajú, že sa im podarilo dohodnúť už 21 mien z celkových 50. Jedným dychom dodávajú, že všetci, ktorí potvrdili účasť na rok 2020 sa s veľkou pravdepodobnosťou objavia aj na ročníku 2021.

Pohoda in the air

Michal Kaščák povedal, že aj počas víkendu, na ktorý bola Pohoda naplánovaná chystajú organizátori veľké prekvapenie. Malo by ísť o online prenos, ktorý by mal byť mixom živých akcií z celej planéty.

Pohoda tím ísť aj na svoje domovské letisko v Trenčíne, samozrejme, až po dohode s hygienikmi a odborníkmi. Kaščák ešte naznačil, že nepôjde o klasickú streamovaciu záležitosť, pokúsia sa do projektu Pohoda in the air aj samotných ľudí, avšak netradičným spôsobom, o ktorom zatiaľ organizátori nechceli hovoriť. 

Odborníci sú skeptickí

Počas videokonferencie New York Times expert na zdravotnú starostlivosť Zeke Emanuel povedal, že kultúrne a spoločenské udalosti budú musieť počkať. Nerozumie tomu, ako si niektorí organizátori môžu myslieť, že je možné prekladať udalosti na neskoršie termíny v roku 2020. Podľa neho je reálne, že sa ľudia opäť na festivaloch a koncertoch stretnú na jeseň 2021. 

„Veľké zhromaždenia ako koncerty alebo športové podujatia – keď ľudia hovoria, že ich preložia na október 2020, nechápem, ako si môžu myslieť, že je to možné,“ skonštatoval  s tým, že práve tieto udalosti sa vrátia ako úplne posledné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia