Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2020, 9:35
Čas čítania 1:18
Tímea Krauszová

Aktualizované: Pri najhoršom možnom scenári zomrie na koronavírus 2015 Slovákov, tvrdí najnovšia štúdia z USA

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vedci pri výpočtoch vzali do úvahy aktuálne štatistiky, platné opatrenia a vybavenie nemocníc.

Oprava: Pôvodne sme v článku uviedli, že podľa štúdie zomrie v najhoršom prípade 424 ľudí. Správne však má byť, že pri najhoršom možnom scenári zomrie 2015 ľudí. 

Skupina vedcov z The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) v americkom Seattli vypracovala model vývoja pandémie koronavírusu v jednotlivých krajinách sveta. Pri svojich odhadoch vychádzali z dostupných údajov jednotlivých krajín: do úvahy vzali počet potvrdených prípadov nákazy, počet obetí Covid-19, ako aj rôzne opatrenia, ktoré štáty prijali a aké majú vybavenie nemocníc. Slovensko je podľa ich výpočtov na 9. mieste s predpokladaným počtom úmrtí 251. Naši českí susedia by mali podľa vedcov očakávať 411 úmrtí.

V najhoršom možnom prípade by malo umrieť 2015 Slovákov

IMHE predpokladá, že vrchol epidémie v Európe nastane v aprílový tretí týždeň s odhadovaným počtom 151-tisíc obetí. Pre porovnanie, v USA predpokladajú 81 766 obetí a vo Veľkej Británii 66 314.

Domov
Zdieľať
Diskusia