Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 16:44
Čas čítania 3:00
Viktor Kniš

Aktualizované: Nie vírus destabilizuje krajinu, ale Matovič, tvrdí Peter Pellegrini. Premiérovi podľa neho chýba zdravý rozum

NEWS IGOR MATOVIČ PETER PELLEGRINI RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Premiér si dnes na tlačovke nedával servítku pred ústa.

Igor Matovič dnes na tlačovej konferencii oznámil, že Slovensko má 101 nových nakazených koronavírusom. Ešte pred tým sa vyjadroval k aktuálnej situácii v krajine po tom, čo obmedzenie pohybu zapríčinilo chaos a kolóny na celom území. 

Odporúčané
Drastický nárast: Na Slovensku pribudlo rekordných 101 ľudí nakazených koronavírusom Drastický nárast: Na Slovensku pribudlo rekordných 101 ľudí nakazených koronavírusom 8. apríla 2020, 15:42

Matovič: „Richard Sulík, my nie sme za vodou“

Igor Matovič na tlačovej konferencii v stredu kritizoval svojich koaličných partnerov. Tvrdí, že niektorí využili príležitosť a robili si na Facebooku osobnú kampaň. Podľa premiéra jeho spolupracovníci demoralizovali atmosféru medzi ľuďmi a znevažovali boj proti koronavírusu tým, že ho prirovnávali k obyčajnej chrípke. Podľa všetkého týmito slovami myslel Igor Matovič predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorý v kritickom statuse porovnával koronavírus a chrípku.

Igor Matovič považuje takéto slová za údery od chrbta a verí, že si koaliční partneri vezmú jeho slová k srdcu. Premiér kritizoval aj slová Richarda Sulíka, od ktorého dostával cez médiá odkazy, že by sme mali otvoriť obchody. Rovnako kritizoval ministra školstva, ktorý vraj naznačoval, že by sme pomaly mali otvoriť školy.

„My nie sme za vodou, Richard Sulík, Marián Viskupič alebo aj Veronika Remišová, ktorí cez médiá kritizujú vládu a hovoria, že toto nie sú opatrenia, že my musíme ľudí učičíkať, prosiť a vyzývať k zodpovednosti. Nie, my tu musíme mať pevné opatrenia a vyžadovať disciplínu. Za včerajšok máme 101 pozitívnych testov, ľudia. Dokopy včera bolo vykonaných 2042 testov. Prosím, prestaňme blúzniť o otváraní obchodov,“ povedal Igor Matovič. 

Matovič: „Milan Lučanský sabotoval uznesenie vlády“

V súvislosti s chaotickým zastavovaním Slovákov kvôli obmedzeniam pohybu premiér povedal, že policajný prezident Milan Lučanský sabotoval uznesenie vlády.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Predseda vlády povedal, že  sa na jednej z predošlých tlačových konferencií jasne vyjadril, že nie je možné, aby polícia kontrolovala všetkých vodičov, z čoho malo jasne vyplynúť, že kontroly pri obmedzení pohybu majú byť námatkové. 

Späť
Zdieľať
Diskusia