Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2020, 18:27
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

Nezvestný chlapec zrejme kráča 450 kilometrov za svojou frajerkou, pretože k nej kvôli koronavírusu nemohol ísť vlakom

NEWS
Uložiť Uložené

Stretnutí so svojou milovanou sa nechcel vzdať.

Tínedžer Owen Harding zo Spojeného kráľovstva je nezvestný už viac ako týždeň. Mladík sa z domova vytratil minulý štvrtok medzi šiestou a siedmou hodinou večer, pričom odvtedy ho nikto nevidel. Doma rodičom nepovedal, že plánuje odísť, ale v súvislosti s nariadením nevychádzať z domova kvôli koronavírusu zrejme jeho matka Stella Harding vie, kam smeruje, informuje The Independent.

V médiách vyhlásila, že sa o svojho syna zúfalo bojí, pretože situácia sa po viac ako týždni zmenila na núdzovú. Matka má pocit, že sa Owen vybral za svojou priateľkou Meg do grófstva Yorkshire, ktoré je od ich domova vzdialené okolo 450 kilometrov. Owen sa predtým chcel s priateľkou stretnúť pomocou vlakovej dopravy, avšak vláda vlaky obmedzila, a tak zostal zaseknutý doma.

Dobrovoľníci aj polícia Owena naďalej hľadajú, lenže zatiaľ sa im nepodarilo uspieť. Verejnosť prosia, aby v oblastiach Saltdean a Teslcombe Cliffs venovali zvýšenú pozornosť chlapcom, ktorí kráčajú osamote mimo hlavných ciest a mohli by vyzerať podozrivo. Pátracia akcia sa už zameriava aj na opustené domy či maštale, kde by Owen mohol nájsť útočisko bez toho, aby sa stretol s ľuďmi.

Odporúčané
Matovič: V matematike som dobrý – ak nespravíme prísnejšie opatrenia, ani v septembri sa nepôjde do školy Matovič: V matematike som dobrý – ak nespravíme prísnejšie opatrenia, ani v septembri sa nepôjde do školy 4. apríla 2020, 13:12

Polícia verejnosť zároveň poprosila, aby sa v prípade identifikovania chlapca zbytočne nesnažili o nadviazanie kontaktu aj z dôvodu pandémie koronavírusu. Príslušníci polície sa o zabezpečenie chlapcovej bezpečnosti postarajú, a tak žiadajú najmä vodičov, aby mali oči na stopkách.

Domov
Zdieľať
Diskusia