Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. apríla 2020, 17:28
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

G-Power vzal do parády M5-ku. Výsledkom je 840-koňová beštia s parametrami hyperšpotu

G-Power vzal do parády M5-ku. Výsledkom je 840-koňová beštia s parametrami hyperšpotu
TECH BMW
Uložiť Uložené

Nemecký tuner posunul supersedan na ešte extrémnejšiu úroveň

BMW radu 5, vrátane vrcholnej verzie M5 tento rok čaká modernizácia. Ani súčasné vyhotovenie však zďaleka nemožno označiť za zastaralé či nemoderné. Práve naopak. Od faceliftu preto očakávame len pár optických retuší a príval hŕstky technológii, keďže aktuálna 5-ka starne veľmi pomaly a naďalej patrí k úplnej špičke v triede.

Odporúčané
Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! 22. marca 2020, 16:56

Dobre si to uvedomuje aj renomovaný nemecký tuner G-Power, ktorý má s BMW veľké skúsenosti už dlhé roky a svoje know-how najnovšie pretavuje do vrcholného vyhotovenia M5 Competition. Dôkladne upravený kúsok nesie označenie G5M Hurricane RS a pýši sa úchvatnými parametrami, za ktoré by sa nemuseli hanbiť nielen súčasné superšporty, ale aj hyperšporty.

G-Power vzal do parády BMW M5, výsledkom je 840-koňová beštia
Zdroj: www.g-power.com

Srdcom novinky je samozrejme naďalej dobre známy 4,4-litrový osemvalec, ktorý štandardne vo vyhotovení M5 Competition disponuje výkonom 460 kW / 625 koní a 750 Nm. To sú nepochybne úžasné čísla, veď tento supersedan dokáže pokoriť stovku za papierových 3,3 sekundy. G-Power ale zašiel ešte ďalej, a to poriadne!

Vďaka novej dvojici turbodúchadiel, úplne novému výfukovému systému, upravenému nasávaniu či softvérovým úpravám sa výkon navýšil na úroveň až 618 kW / 840 koní a 1 050 Nm! G5M Hurricane RS vďaka tomu doslova vystrelí na stovku len za neuveriteľných 2,5 sekundy, pričom maximálna rýchlosť je elektricky limitovaná až na 350 km/h. Limitovaná je pre ochranu pneumatík. 

Úpravca si za vlastné turbá vypýta 6-tisíc €, za nový výfukový systém ďalších 8 449 €, zatiaľ čo za 21" čierne disky a špeciálne pneumatiky Michelin chce 9 545 €. V ponuke je následne špeciálna oranžová metalická fólia za 3 800 € alebo karbónová kapota a iné doplnky za 5 236 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia