Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2020, 15:49
Čas čítania 1:40
Peter Puterka

Slovenky sa rozhodli podnikaním podporiť lokálnu módu, ich obchod si všimli aj v New York Times. Ako teraz fungujú?

MÓDA
Uložiť Uložené

Sestry Drobné založili obchod pred dvoma rokmi, nájdeš v ňom vychytanú slovenskú módu.

Tento článok vznikol v rámci kampane #VDAKATEBE. Refresher rozdá 100 000 eur v podobe inzercie zadarmo malým podnikateľom, ktorí to najviac potrebujú.

Kampaň #VDAKATEBE môžeme realizovať vďaka predplatiteľom REFRESHER+, ak ju chceš podporiť, predplatné si môžeš zakúpiť tu. Návod, ako poslať tip na prevádzku nájdeš tu

Lokálne produkty sú čoraz vyhľadávanejšie a na tento trend naskočili aj sestry Drobné, keď pred dvomi rokmi založili obchod s ich menom. Chceli vytvoriť fashion showroom, kde budú prezentovať mladú slovenskú módu, ktorá ich baví. Ich sen sa im podarilo uskutočniť, dokonca sa spolu s ďalšími vychytenými bratislavskými prevádzkami ocitli aj v New York Times. Aké boli ich začiatky?

Ateliér Drobne store nájdeš na Grösslingivej ulici, ktorej atmosféra praje lokálnym prevádzkam. Hneď po vstupe ťa ohromí výber mladých lokálnych dizajnérov, ktorí oslovujú svojimi odvážnymi, ale zároveň nositeľnými kúskami.

Chceš sa potešiť lokálnou módou? V e-shope Drobne store nájdeš vychytané outfity aj doplnky slovenských návrhárov
Zdroj: Drobne

Sú to značky ako Vivien Babicová, Lukáš Krnáč, AiM (Michaela Hriňová), Terez Feňovčíková a mnoho ďalších. Okrem nich však máš v obchode na výber aj jednoduchšie kolekcie, alebo možnosť požičať si kúsok, ktorý sa ti páči. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa drobne_store (@drobne_store),

Eshop bol správny krok

Drobne store funguje nielen ako kamenná predajňa, ale aj e-shop, ktorý dobre zastupuje ich výber. Kamennú predajňu však museli totiž v období pandémie zatvoriť. Ako sami hovoria, „za normálnych okolností šijeme naše kolekcie, no veľký dopyt po ochranných rúškach nás donútil vyrábať tento funkčný produkt. Aj Coco Chanel šila tričká pre vojakov počas vojny, takže žiadna panika,“. Kreatívny priemysel sa tak prispôsobil situácii. Okrem basic rúšok teda pridali do predaja na e-shope aj dizajnérske rúška.

Chceš sa potešiť lokálnou módou? V e-shope Drobne store nájdeš vychytané outfity aj doplnky slovenských návrhárov
Zdroj: Drobne

Rúška však nenahradili bežný sortiment, cez e-shop sa naďalej môžeš potešiť aj nejakou dizajnérskou vychytávkou na oblečenie.  Ako dodávajú, „myslíme si, že práve podpora lokálnej produkcie a uvedomelé nakupovanie je jednou z možností, ako odľahčiť negatívny dopad textilného priemyslu na znečistenie planéty,“.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa drobne_store (@drobne_store),

Sestry Drobné sa módou inšpirovali v Taliansku, kde všetky študovali na univerzite. Katarína študovala módne návrhárstvo so zameraním na divadelné kostýmy, Zuzana industriálny dizajn aj architektúru a Terézia ekonómiu. Kúsky preto vyberajú podľa svojho vizuálneho cítenia, vedia ťa obliecť na ples v opere aj na punkový koncert. Dôležitá je nápaditosť a jedinečnosť. Medzi doplnkami nájdeš aj šperky či kabelky, ktorými doplníš celkový look.

Chceš sa potešiť lokálnou módou? V e-shope Drobne store nájdeš vychytané outfity aj doplnky slovenských návrhárov
Zdroj: Drobne

„Pracujeme ako najlepšie vieme a zároveň nestrácame nádej, že keď pominie toto obdobie, budeme sa môcť opäť vrátiť do kreatívneho sveta módy, bez ktorého by boli naše životy veľmi fádne,“ dodávajú. 

Produkty si môžeš zakúpiť cez eshop.drobnestore.sk, alebo ak náhodou uvidíš kúsok, ktorý tam nie je, kontaktuj obchod cez správu na instagrame, či mailom. Všetky kontakty nájdeš na stránke drobnestore.sk. Nezabudni, že v benefitoch predplatiteľov REFRESHER+ nájdeš zľavu 10% na nákup v tomto obchode. 
Domov
Zdieľať
Diskusia