Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2020, 21:55
Čas čítania 0:40
Richard Balog

Koronavírus pripravil Messiho o 70 % platu. Aj napriek tomu zarobí 25 miliónov eur

Koronavírus pripravil Messiho o 70 % platu. Aj napriek tomu zarobí 25 miliónov eur
Zdroj: AP Photo / Joan Monfort
ŠPORT LIONEL MESSI
Uložiť Uložené

Vyzerá to tak, že hviezdny Argentínčan na rozdiel od mnohých bežných ľudí nebude musieť poľaviť zo svojho životného štandardu.

Opatrenia súvisiace s výskytom koronavírusu COVID-19 zasahujú do všetkých sfér, a to mimoriadne vážnym spôsobom. Výnimkou nie je ani šport. Počas uplynulých týždňov organizátori zrušili takmer všetky podujatia, vrátane olympiády a červená zasvietila aj väčšine futbalových líg. 

Finančným problémom sa pritom nevyhýbajú len menšie kluby, ale tiež najväčšie marketingové značky typu FC Barcelona. Vedenie úradujúceho španielského majstra sa preto rozhodlo znížiť mzdy všetkých hráčov o 70%, čo sa nestretlo s prvotným pochopením.   

Odporúčané
Hviezdy NBA pomôžu pracovníkom štadiónov. Zion Williamson zaplatí všetkým mesačnú výplatu Hviezdy NBA pomôžu pracovníkom štadiónov. Zion Williamson zaplatí všetkým mesačnú výplatu 15. marca 2020, 7:21

Napokon, ale zainteresované strany dokázali nájsť spoločnú reč a hviezdy na čele s Lionelom Messim pristúpili na podmienky, na ktoré má ich zamestnávateľ podľa tamojších zákonov právo. Vďaka tomu budú môcť aj naďalej platiť ostatných zamestnancov klubu a samotní hráči podľa všetkého až tak neutrpia. 

Podľa magazínu Forbes napríklad argentínsky virtuóz napriek všetkému zarobí za sezónu priblížne 25 miliónov eur, keďže jeho základný plat je na úrovni 85 miliónov. Hovoríme však len o príjme, ktorý najlepší futbalista histórie berie od svojho katalánskeho zamestnávateľa. Akonáhle k tomu pripočítame dlhoročné sponzorské zmluvy so značkou adidas a Pepsi, tak zarobí až ťažko uveriteľných 71 miliónov eur.

 

Lionel Messi aj napriek 70% zníženiu mzdy zarobí v aktuálne sezóne vyše 25 miliónov eur
Zdroj: AP Photo / Joan Monfort
Späť
Zdieľať
Diskusia