Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2020, 10:13
Čas čítania 0:36
Tina Hamarova

Začal „lov na plyšových medvedíkov“. Deti po celom svete rozptyľuje popri koronavíruse nová zábavka

Začal „lov na plyšových medvedíkov“. Deti po celom svete rozptyľuje popri koronavíruse nová zábavka
Zdroj: Getty images
ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Ľudia vo viacerých krajinách vystavujú vo svojich oknách plyšových mackov. Chcú tak potešiť deti, ktoré trávia väčšinu času doma.

Ľudia v USA, Británii, Belgicku či na Novom Zélande vystavujú vo svojich oknách plyšových mackov. Chcú tak potešiť deti, ktoré trávia väčšinu času doma. Počas prechádzky s rodičmi ich môžu hľadať a počítať.

Hľadanie medvedíkov je podľa BBC inšpirované knižkou Ideme na lov medveďov od britského autora Michaela Rosena. Najskôr sa plyšové zvieratká začali objavovať v oknách Američanov, pridali sa Briti, najnovšie si medvedíkov v oknách vystavila aj novozélandská premiérka Jacinda Ardern. 

„Aspoň nemyslíte na to, čo sa vo svete deje, keď sa prechádzate a hľadáte medvedíkov. Snažíte sa nájsť čo najväčších, čo najmenších..." povedal jeden z rodičov pre novozélandskú televíziu 1 News. Celkovo v anglosaských krajinách takýto lov na medvedíkov pripomína tradičnú veľkonočnú aktivitu - hľadanie vajíčok od veľkkonočného zajaca.

Odporúčané
Oblievačku a šibačku určite poznáš, no vedel si, ako Veľkú noc oslavujú aj iné krajiny a mestá? Oblievačku a šibačku určite poznáš, no vedel si, ako Veľkú noc oslavujú aj iné krajiny a mestá? 13. apríla 2017, 14:25

Do lovu na medvedíky sa zapojilo aj viacero európskych krajín, napríklad Belgicko. Na sociálnej siete Facebook existuje niekoľko udalostí či skupín, ktoré každý deň zverejňujú fotky medvedíkov z inej časti sveta. Fotky si môžeš pozrieť v galérii. 

Anketa:
Čo myslíš, mali by sme sa do takej aktivity zapojiť aj my?
áno
nie
áno
93 %
1756 Hlasov
nie
7 %
135 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia