Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2020, 13:03
Čas čítania 22:03
Viktor Kniš

Separ: Buldozér je super album, ale technicky oproti terajšku je ešte v plienkach (Rozhovor)

Separ:  Buldozér je super album, ale technicky oproti terajšku je ešte v plienkach (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Zeťák
HUDBA SEPAR
Uložiť Uložené

So Separom sme sa v rozsiahlom rozhovore porozprávali o jeho najnovšom projekte OG, ktorý si môžeš predobjednať, ale aj hudobných a súkromných vrcholoch a pádoch.

Separ dnes spúšťa predpredaj albumu OG, oficiálna distribúcia začne o dva týždne. Projekt chcel pôvodne kvôli pandémii koronavírusu odložiť, nakoniec sa rozhodol fanúšikom spríjemniť vynútenú izoláciu, aj keď tým riskuje výrazne nižšie predaje. „Viacmenej sa spolieham na silu svojho fanbase, pretože si myslím, že je jeden z najlepších, ak nie najlepší. Som sám zvedavý, čo sa odohrá,“ hovorí v rozhovore. 

Rozhovor sme so Separom realizovali výnimočne cez telefón, momentálne je otcom na ešte plnší úväzok. „Je to psycho. Všetko, čo sa dá robiť s dvomi deťmi v ich veku, sme už robili desaťkrát,“ komentuje, ako sa zatiaľ darí ukočírovať dve zvedavé deti vo veku, kedy potrebujú obzvlášť veľkú pozornosť.

Odporúčané
Slovenskí raperi o koronavíruse: Niektorých pandémia finančne zlikviduje, jeden čaká na testovanie po kontakte s nakazeným Slovenskí raperi o koronavíruse: Niektorých pandémia finančne zlikviduje, jeden čaká na testovanie po kontakte s nakazeným 22. marca 2020, 16:53

Porozprávali sme sa o novom albume OG, dozvieš sa, ako prebiehala jeho tvorba a akým spôsobom ho člen DMS prepojil s Buldozérom, Pirátom a Pancierom. Zaujímalo nás aj, ktorí pozvaní hostia na albume nakoniec nie sú a za akých okolností by Separ išiel do beefu. „Beefy sú podľa mňa taká ozdravujúca a očistná vec, jak keď je v prírode niekto starý a chorý, tak ho dobehne lev a rozj*be ho,“ hovorí. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké mal Separ pocity, keď dokončil najnovší album OG
  • Prečo sa rozhodol potešiť aj fanúšikov albumu Buldozér a starších projektov
  • Podľa čoho si člen DMS vyberal hostí na album
  • Prečo na albume nie sú Samey a Gleb, aj keď dostali pozvanie
  • Ktorý producent Separovi klamal do očí, aj keď mu dal čiastočne skopírovaný beat

Separ: Nejdem do sponzoringu, ktorý nemá päťciferné číslo (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Zeťák

Prvýkrát si bol tento rok voliť. Prečo?

Ja som bol voliť prvýkrát aj napriek tomu, že ja sa vyslovene nerozumiem do toho, ktorá politická strana čo robí, ako to robí a prečo. Neviem, kto je kto a aký má volebný program a ani ma to popravde nezaujíma. Videl som, že preferencie tých strán, ktoré by zrejme nemali byť vo vláde, majú veľkú šancu. Preto som išiel dať svoj hlas, aby som pomohol tomu, aby sa toto nestalo. Nebolo to o tom, že sa mi páči Matovič, Sulík, henten alebo tamten, skôr som išiel dať hlas strane, ktorá nebola zlá z laického pohľadu. 

Máš po tých pár týždňoch pocit, že sa niečo zmenilo alebo zmení?

Bol som tam iba preto, nevidím markantný rozdiel v tom, čo sa zatiaľ zmenilo alebo nezmenilo, pretože to nesledujem. Žijem svoj život tak, aby som nebol odkázaný na to, kto tam sedí. Povedzme si na rovinu, ktokoľvek z ľudí, ktorý nadáva na to, čo robia a ako kradnú, keby sa tam dostal, tak by veľkú časť z toho, na čo nadával, robil sám. Tí ľudia dokážu za 4-ročné funkčné obdobie spraviť také machinácie, že zabezpečia celú rodinu. 

Asi by som z toho nerobil pravidlo.

Ja sa do toho naozaj nestarám, je mi to jedno, snažím sa žiť tak, aby ma nemuselo zaujímať, kto vládne a nevládne. 

„Ja som svoj najväčší fanúšik podľa mňa, málokto to má tak, že má sám seba rád tak, jak ja (smiech). Mám fakt rád svoju tvorbu,“ prezrádza Separ. 

Chápem.

Keď si to tak vezmeš, už len to slovo vláda – veď vládne strany majú byť sluhovia národa. Miesto toho je to naopak a volá sa to vláda, prečo by oni mali vládnuť? Sú to ľudia, ktorí by mali slúžiť demokracii. 

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Poďme k tomu, čomu sa venuješ posledné mesiace najviac – vydávaš svoj desiaty projekt v kariére. Spomenieš si na pocity po dokončení svojich úplne prvých projektov verzus terajšie pocity?

Ja si pamätám ešte emóciu, keď som počúval v slúchadlách Názov stavby a chodil som tou ešte „starou“ Bratislavou – dnes už je úplne iná, úplne inak vyzerá aj inak pôsobí. Vtedy som bol ešte len na strednej škole a robili sme prvé tracky. Taký istý pocit som mal aj keď sme robili Čo sa stalo, aj po dokončení Buldozéru. Bolo to celé o tom, že to malo ten „vibe.“ Nakoniec nešlo ani o to, ako rapuješ technicky, išlo o to, čo hovoríš, čo odkazuješ a bolo to založené na sile slov. 

Ako je to teraz?

Momentálne mávam vždy taký pretlak, že keď urobím dobrú skladbu, mám chuť si kusnúť do päste alebo kričať extrémne nahlas z okna „hovno.“ (smiech). Mám z toho strašné emócie, keď tvorím hudbu, aj keď počúvam novú hudbu, aj keď sú to svetové americké bangre. Keď niečo veľké počujem prvýkrát, cítim sa, ako keby ma malo roztrhať z pocitov šťastia a eufórie. Neviem to opísať, fakt tou hudbou žijem. 

Ako si sa cítil, keď si dopočúval master OG?  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 82771 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako môže pandémia koronavírusu ovplyvniť vydanie a akú špecialitu si Separ pre fanúšikov prichystal
  • Či by ešte išiel Separ do otvoreného beefu
  • Čo si Separ myslí o Tonovi Suchotovi a Vecovi
  • Ktorí raperi môžu podľa Separa počas pandémie skrachovať
  • Ktorý producent mu klamal do očí, aj keď mu dal čiastočne skopírovaný beat
  • Koľko si Separ pýta za spoluprácu na Instagrame a do akej spolupráce by nikdy nešiel
  • Aký je príbeh za spoluprácou s Radikalom po staršej sérii disstrackov
Domov
Zdieľať
Diskusia