Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2020, 15:42
Čas čítania 5:38
Viktor Kniš

Prečo je symbolom najväčšej hudobnej katastrofy vyschnutý sendvič? Toto je 10 najlepších hudobných dokumentov (nielen) na Netflixe

HUDBA BEYONCÉ TAYLOR SWIFT TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

Pripravili sme si pre teba prehľad toho najdôležitejšieho z hudobného sveta, na čo by si si mohol nájsť v čase vynútenej izolácie priestor.

Čo musia zvládnuť na turné kráľovné a princezné popu, ktoré spevácke hviezdy sa museli vyrovnať s podvodmi a sa skončila najväčšia hudobná katastrofa uplynulej dekády? Z Niektorých koncertov dokonca museli odvážať fanúšikov sanitky.

Streamovacie platformy sa počas pandémie stali našimi novými najlepšími priateľmi a ak patríš do skupiny ľudí, ktorí už „videli všetko,“ máme pre teba dobrú správu. Je ideálny čas ponoriť sa okrem vymyslených príbehov v seriáloch a filmoch aj do tých reálnych, ktoré často vedia chytiť za srdce ešte oveľa viac. 

Odporúčané
Od týchto 10 skvelých seriálov na Netflixe sa nepohneš od rána do večera Od týchto 10 skvelých seriálov na Netflixe sa nepohneš od rána do večera 29. marca 2020, 16:48

Hudobné dokumentárne filmy sú spravidla dobrým zdrojom vzácnych exkluzívnych informácií, vďaka ktorým sa môžeš s obľúbenými interpretmi stotožniť ešte o trochu viac. Navyše ak rád objavuješ novú hudbu, práve vďaka našej desiatke tipov sa môžeš dostať k najzásadnejším titulom hudobného priemyslu, o ktorých si doteraz nevedel. 

Tento výber je definíciou multižánrovosti, na svoje si prídu zástancovia poctivej klasiky, ale aj najlepšie zarábajúcich interpretov súčasnosti. Budeš mať možnosť presvedčiť sa o tom, prečo dnes ovláda priemysel rap, zároveň si uvedomujeme, ako dôležité je poznať hudobné korene.  

Travis Scott: Look Mom I Can Fly 

Look Mom I Can Fly mapuje Travisove súkromie a čas strávený po boku Kylie Jenner aj vznik albumu Astroworld. Samotný autor tvrdí, že tento projekt vzniká, odkedy mal šesť rokov a navštevoval zábavný park Six Flags AstroWorld v rodnom Houstone.

Uvidíš bezprostredné reakcie, keď Travis Scott prvýkrát videl svoju dcéru v gynekologickej ambulacii cez ultrazvuk, keď sa dozvedel o nomináciách na Grammy a aj to, keď mu cenu vyfúkla Cardi B.

Odporúčané
Budú tieto tenisky od New Balance dominovať nadchádzajúcej sezóne? Model 1906R pravdepodobne uvidíš všade Budú tieto tenisky od New Balance dominovať nadchádzajúcej sezóne? Model 1906R pravdepodobne uvidíš všade 12. februára 2024, 18:00

Nechýbajú zábery z koncertov, najprv takých, kde prišlo 15 fanúšikov a o dva roky na to už diametrálne viac. Máme možnosť vidieť, ako samotní fanúšikovia z davu vynášajú bezvládne telá tých, ktorí neustáli mosh pity, aj zatknutie rapera.

Nechýba nahrávanie a vznik najväčších hitov, autentické zábery rodiny a detstva a veľa ďalšieho. Máme možnosť vidieť, ako to vyzerá na jeho bláznivých a veľmi často aj nebezpečných koncertoch, kde si niekedy účastníci môžu len tak skočiť do davu z pódia. Je otázne, či existuje na svete interpret, ktorý by porušil za hodinu toľko BOZP predpisov a vytvoril na čele zdravotníkov viac vrások. 


 Supersonic

Legendárni Oasis boli v deväťdesiatych rokoch považovaní za nástupcov The Beatles. Bratia Liam a Noel Gallagher spoločne s ďalšími hudobníkmi vypredávali státisícové štadióny a veľmi rýchlo sa stali ikonami, ktorým sa zapáčila aj odvrátená stránka hudobného priemyslu. Drogy im prestali chutiť až na konci milénia, keď na nich už údajne minuli milióny. Dokument populárneho Mata Whitecrossa zaznamenáva na autentických dobových záberoch, ako si mladí chlapci plnili sny a ako ich vnímalo najbližšie okolie. 

Skupina z Manchesteru predala celosvetovo viac ako 75 miliónov albumov a v roku 1996 usporiadala v Knebworth Parku jeden z najväčších koncertov v britskej histórii. Zúčastnilo sa ho viac ako 250-tisíc ľudí počas dvoch nocí. O lístky sa uchádzalo desaťnásobne viac fanúšikov. 

Odporúčané
EXKLUZÍVNE: Toto je slovenský Spotify Wrapped 2023. Separ prevalcoval takmer všetky kategórie EXKLUZÍVNE: Toto je slovenský Spotify Wrapped 2023. Separ prevalcoval takmer všetky kategórie 30. novembra 2023, 8:23

Dvojhodinový príbeh ikonickej kapely je dostupný na Amazon Prime, prípadne na iTunes. K obom službám sa môžeš dostať na limitovaný čas zadarmo v rámci skúšobnej verzie. 

Daft Punk Unchained

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 82761 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo je symbolom najväčšej hudobnej festivalovej katastrofy vyschnutý sendvič a ako skončili ľudia, ktorí zaplatili za ubytovanie 400-tisíc dolárov
  • Ktorá svetová hviezda sa nechala natočiť v depresiách a bolestiach pri boji s psychickými problémami
  • Aký je príbeh neznámych vokalistiek, ktoré stoja za najväčšími hitmi 
  • Aká je reakcia Taylor Swift, keď sa dozvie, že jej matke diagnostikovali rakovinu
  • Ktoré speváčky histórie aj súčasnosti sú najväčšími bojovníčkami za práva žien a rasovú rovnoprávnosť 
Domov
Zdieľať
Diskusia