Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2020, 13:08
Čas čítania 0:51
Tímea Krauszová

Aktuálne čísla vo svete: Nakazených je 677 648, koronavírusu podľahlo mu už viac ako 30-tisíc

NEWS
Uložiť Uložené

Krátky súhrn situácie.

Na koronavírus na celom svete do dnešného dňa podľa Worldometers zomrelo 31 737  ľudí. Najviac, až 10 023 ľudí, zomrelo v Taliansku. Nasleduje Španielsko, ktoré zaznamenalo už cez 6 500 obetí. Viac ako dvetisíc obetí hlásia Čína, USA, Irán a Francúzsko. Čísla však nemusia byť úplne presné. Zahŕňajú najmä osoby, ktoré navštívili nemocnice kvôli vysokým horúčkam alebo respiračným problémom a skutočne sa podrobili testu. 

Nakazených je ale aj množstvo ľudí bez vážnych príznakov. Predpokladá sa, že sú v domácej karanténne alebo dokonca stále chodia do práce, kde nákazu neustále rozširujú. Týchto lekári asi nikdy neotestujú. Podľa talianskeho lekára a starostu mohlo v krajine zomrieť až štyrikrát viac ľudí. Množstvo ľudí spochybňuje aj oficiálne štatistiky čínskych úradov, pretože do Wu-chanu priviezli výrazne viac urien, než aké sú publikované čísla obetí.

Domov
Zdieľať
Diskusia