Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2020, 13:28
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Celá rómska osada Háj v Gelnici je v karanténe, strážia ju policajti. Matovič o tom nevedel

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

„Ak by mala vypuknúť vo veľkom, vypukne nám v osadách,“ povedal Matovič na tlačovke o pandémii.

Rómska osada Háj v Gelnici, v ktorej žije približne 80 občanov, je aktuálne celá v karanténe, monitoruje ju mestská polícia. Pre Denník N to potvrdil primátor mesta Dušan Tomaško. Otázkou však zostáva, prečo o tom nevedela vláda Slovenskej republiky na čele s premiérom Igorom Matovičom.

Odporúčané
Záznam: Z týchto miest pochádza 43 nových nakazených Slovákov, najviac je z Bratislavy Záznam: Z týchto miest pochádza 43 nových nakazených Slovákov, najviac je z Bratislavy 27. marca 2020, 7:20

Keď sa to totiž dnes doobeda na tlačovom brífingu pýtala RTVS predsedu vlády, potvrdil, že je to pre neho nová informácia. Osadu uzavreli pre jedného z tamojších obyvateľov. Vrátil sa z Veľkej Británie a nedodržiaval povinnú 14-dňovú domácu karanténu. Nebol však pozitívne testovaný a údajne na sebe nepozoroval žiadne príznaky ochorenia COVID-19.

Rómovia v Gelnici kvôli tomu teraz nemôžu vychádzať po dobu dvoch týždňov. Situáciu monitorujú muži zákona. „Ak by mala vypuknúť vo veľkom, vypukne nám v osadách,“ povedal Matovič na tlačovke o epidémii.

„Z ľuďmi z osady komunikujeme. Keby niekto porušil 14-dňovú povinnú karanténu, upozorníme ho na to, budeme ho informovať, že nemôže odísť a ohlásime to štátnej polícii. Nemáme kompetenciu ho zadržať,“ povedal denníku primátor.

Domov
Zdieľať
Diskusia