Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2020, 11:09
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik

Na Slovensku pribudlo 43 nových prípadov nakazených koronavírusom. Dokopy ich je už 269

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pribudli opäť ďalšie nové prípady.

Na Slovensku od štvrtku pribudlo 43 ďalších potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, testovalo sa 912 vzoriek. Celkovo tak je potvrdených 269 prípadov. Jeden z nakazených bol muž, ktorý roznášal potraviny pre ľudí do domácich karantén a ohrozoval tak desiatky ďalších obyvateľov.

Iba dvaja z 43 nových prípadov sú v rizikovej skupine s vysokým vekom. Minister zdravotníctva Marek Krajčí tvrdí, že osobne na nich dohliadne, aby im bola poskytnutá dostatočná zdravotná starostlivosť.

Odporúčané
Záznam: Z týchto miest pochádza 43 nových nakazených Slovákov, najviac je z Bratislavy Záznam: Z týchto miest pochádza 43 nových nakazených Slovákov, najviac je z Bratislavy 27. marca 2020, 7:20

Informoval o tom premiér Igor Matovič na Úrade vlády Slovenskej republiky počas tlačového brífingu na tému „Sľuby plníme: výrazné zvýšenie počtu testovaných ľudí“. Štát otestoval 912 vzoriek, z ktorých bolo 42 ľudí pozitívnych, súkromné laboratórium vyše 60 ľudí a zachytili jedného nakazeného.

Údaje pochádzajú z nových výsledkov testov na COVID-19, ktoré za posledných 24 hodín zozbierali slovenské nemocnice. Počas tohto týždňa premiér Igor Matovič ohlásil niekoľko ďalších prísnejších opatrení, medzi ktoré patrí napríklad povinnosť nosiť ochranné rúška vždy po opustení domu. 

Školy zostávajú zatvorené do odvolania, oznámil to minister školstva Branislav Gröhling s tým, že školský rok by mal skončiť v riadnom termíne do 30. júna

Domov
Zdieľať
Diskusia