Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2020, 9:54
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

V Spojených štátoch hlásia najväčší počet nakazených koronavírusom na svete. USA predbehli Čínu aj Taliansko

NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ USA
Uložiť Uložené

V Amerike aktuálne evidujú takmer 86-tisíc ľudí, u ktorých potvrdili prítomnosť ochorenia COVID-19.

Vedci už dávnejšie predpovedali, že Spojené štáty sa s najväčšou pravdepodobnosťou stanú krajinou, ktorú pandémia koronavírusu zasiahne v najviac. Ten deň nastal vo štvrtok. Americké úrady totiž hlásia vôbec najväčší počet nakazených koronavírusom na svete. USA tak predbehli aj Čínu či Taliansko.

Ako informuje denník The New York Times s odvolaním na záznamy Univerzity Johnsa Hopkinsa, v Spojených štátoch je aktuálne takmer 86-tisíc ľudí, u ktorých potvrdili prítomnosť ochorenia COVID-19.

Odporúčané
V New Yorku bojuje s koronavírusom aj lekár, ktorý prežil ebolu. V jedinej nemocnici tam zomrelo 13 ľudí za 24 hodín V New Yorku bojuje s koronavírusom aj lekár, ktorý prežil ebolu. V jedinej nemocnici tam zomrelo 13 ľudí za 24 hodín 26. marca 2020, 18:27

Aj napriek tomu však Taliansko a Čínu nepredbehli počtom obetí. V USA zomrelo na koronavírus 1 296 ľudí, zatiaľ čo v Číne takmer 3 300 a v Taliansku dokonca až 8 215.  Za posledný deň zomrelo len v New Yorku približne sto ľudí. „Veľké jablko“ mnohí odborníci považujú za americké epicentrum nákazy.

Domov
Zdieľať
Diskusia