Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2020, 19:17
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Na koronavírus zomrelo len 21-ročné dievča. Okrem COVID-19 údajne nemalo žiadne iné zdravotné problémy

NEWS SMRŤ
Uložiť Uložené

Ide o druhú najmladšiu osobou v Spojenom kráľovstve, ktorú usmrtila zákerná choroba COVID-19.

Vo Veľkej Británii zomrelo na následky nového koronavírusu len 21-ročné dievča. Stala sa tak druhou najmladšou osobou v Spojenom kráľovstve, ktorú usmrtila stále viac sa rozširujúca pandémia COVID-19, ktorej riziková veková skupina sú z drvivej väčšiny dôchodcovia. Najmladšou obeťou je iba 18-ročný chlapec, ktorý však okrem koronavírusu trpel aj inými vážnymi ochoreniami.

Ako informuje portál Metro, mladá žena menom Chloe Middleton údajne nemala pred infikovaním absolútne žiadne zdravotné problémy. Jej rodina publikovala na Facebooku oznámenie o jej úmrtí, v ktorom apelovala na všetkých, ktorí považujú koronavírus len za obyčajnú chrípku a berú ho ľahkovážne.

Odporúčané
Ešte sme len na začiatku. Budeme musieť zvládnuť úplne všetko, hovorí prezident Slovenskej lekárskej komory (Rozhovor) Ešte sme len na začiatku. Budeme musieť zvládnuť úplne všetko, hovorí prezident Slovenskej lekárskej komory (Rozhovor) 20. marca 2020, 17:35

U Chloe malo ochorenie pomerne rýchly priebeh. Napokon mu, žiaľ, podľahla. Dievča pochádzalo z mesta High Wycombe v grófstve Buckinhamshire. „Všetci ľudia, ktorí si myslia, že je to obyčajná chrípka, by sa mali zamyslieť. Hovorím z vlastnej tragickej skúsenosti, tento podľa vás obyčajný vírus vzal život mojej 21-ročnej dcéry,“ napísala v príspevku na sociálnej sieti jej matka.

Na koronavírus zomrelo len 21-ročné dievča. Okrem COVID-19 nemala žiadne iné zdravotné problémy
Zdroj: Facebook

„Kruté dôsledky tohto vírusu sa nám až teraz ukazujú pred očami. Rešpektuje prosím vládne nariadenia. Plňte si svoju povinnosť. Chráňte seba, aj ostatných! Vírus sa nešíri sám, to ľudia ho šíria,“ napísala na Facebook teta zosnulej Chloe.

Počet obetí koronavírusu v Spojenom kráľovstve sa podľa záznamov Johns Hopkins University v utorok zvýšil o 87 na celkovo 434. Krajina tak zaznamenala vôbec najväčší denný počet úmrtí od vypuknutia pandémie. Celkovo hlásia v krajine už 8 328 nakazených ľudí.

Späť
Zdieľať
Diskusia