Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2020, 17:26
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Youtuber Rudolf Vaský aj napriek zákazu naďalej zverejňuje videá. Bude to riešiť prokuratúra

NEWS
Uložiť Uložené

Odkedy Vaskému zakázali pridávať videá, zverejnil minimálne tri na svojom YouTube kanále, v ktorých sa sám objavil.

Youtuber Rudolf Vaský naďalej zverejňuje videá na internete, a to aj napriek zákazu Krajského súdu (KS) v Bratislave. Krajská prokuratúra v Bratislave podľa prokurátora a jej hovorcu Mateja Izakoviča zabezpečuje nevyhnutné podklady pre ďalší procesný postup.

Odporúčané
Daňa a Vaskyho prepustili, nesmú zverejňovať videá Daňa a Vaskyho prepustili, nesmú zverejňovať videá 22. januára 2020, 11:43


Bližšie informácie o postupe prokuratúra neavizovala vzhľadom na to, že by mohol byť ich účel zmarený. KP v Bratislave však pripomína, že sudca uložil obvineným Rudolfovi Vaskému a Martinovi Daňovi explicitný zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel, či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať. 

„Z čoho je možné odvodiť aj nevyhnutnosť ďalšieho procesného postupu, pričom dozorujúci prokurátor bude, ako doposiaľ, postupovať striktne v súlade so zákonom,“ uviedol pre TASR Izakovič.


Krajský súd prepustil Rudolfa Vaského a Martina Daňa na slobodu koncom januára. Vaský zverejnil odvtedy minimálne na svojom YouTube kanále tri videá, v ktorých sa sám objavil. Posledné v utorok. Daňo sa od rozhodnutia Vaského zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.

 
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) oboch obvinil z opakujúceho sa rečinu výtržníctva páchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Voči Martinovi Daňovi bolo vznesené aj obvinenie ako voči samostatnému páchateľovi z prečinu podnecovania.


Obaja obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom internetu. NAKA oboch obvinených zadržala 13. decembra. Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia