Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2020, 14:07
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Predajne marihuany aj alkoholu musia zostať otvorené aj v čase koronavírusu. V Kanade ich zaradili medzi nevyhnutné

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL KANADA MARIHUANA
Uložiť Uložené

Za oceánom rozhodli, že predajne marihuany aj alkoholu by mali zostať otvorené v období, keď kvôli koronavírusu zostávajú všetky ostatné prevádzky zatvorené.

Množstvo krajín sa v reakcii na pandémiu koronavírusu rozhodlo zatvoriť väčšinu obchodov, barov aj reštaurácií. Aj na Slovensku zostávajú otvorené iba nevyhnutné prevádzky ako predajne potravín či lekárne. V Kanade reagovali podobne, lenže medzi prevádzky, ktoré musia nevyhnutne zostať otvorené, zaradili aj predajne alkoholu a marihuany. Marihuana sa v Kanade stala legálne dostupnou v polovici októbra roku 2018.

V provinciách Quebec a Ontario sa tvrdý alkohol predáva v špecializovaných obchodoch. V bežnom supermarkete je dostupné iba víno a pivo, a tak sa provinčné vlády rozhodli, že aj počas karantény by obyvatelia mali mať možnosť nakúpiť si liehoviny.

V Quebecu zase medzi nevyhnutné prevádzky vláda zaradila aj predajne marihuany. Tento frankofónny región alkohol predáva prostredníctvom obchodov Societe des alcools du Quebec (SAQ), zatiaľ čo legálnu marihuanu si obyvatelia môžu kúpiť v sieti Societe quebecoise du cannabis (SQDC). 

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Záujem o marihuanu pritom raketovo stúpol aj v americkom štáte Kalifornia, kde aplikácia Weedmaps zaregistrovala nárast nákupov o 204 percent oproti minulému štvrtku. 

Medzi nevyhnutné predajne boli okrem predajní alkoholu a marihuany zaradené aj potraviny, reštaurácie ponúkajúce jedlo na donášku a pokrmy so sebou, taxislužby, poľnohospodárske spoločnosti či finančné služby.

Odporúčané
V karanténe radšej masturbuj sám doma. Odborníci na zdravie varujú pred bozkávaním aj sexuálnymi praktikami V karanténe radšej masturbuj sám doma. Odborníci na zdravie varujú pred bozkávaním aj sexuálnymi praktikami 25. marca 2020, 13:11

V Kanade začínajú platiť výrazné obmedzenia bežného života kvôli koronavírusu od 25. marca a potrvať by mali minimálne do 13. apríla tohto roku. Vlády po nasledujúcich troch týždňoch prehodnotia situáciu a uvážia, či bude obmedzenia potrebné predĺžiť.

Späť
Zdieľať
Diskusia