Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2020, 21:32
Čas čítania 1:09
Tímea Krauszová

Poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik má negatívne výsledky testov na ochorenie COVID-19

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pre podozrenie, že by mohol mať Baránik ochorenie COVID-19 v utorok (24. 3.) prerušili schôdzu parlamentu.

Aktualizácia 25. marca 11:55:
Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) má negatívne výsledky testov na ochorenie COVID-19. V parlamente o tom informovala poslankyňa Jana Cigániková (SaS). Dodala, že rovnako negatívne výsledky má aj ďalšia poslankyňa, ktorú nechcela menovať. Cigániková vysvetlila, že o výsledkoch ju informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Pre podozrenie, že by mohol mať Baránik ochorenie COVID-19 v utorok (24. 3.) prerušili schôdzu parlamentu, aby zasadlo poslanecké grémium. Návrh na rokovanie grémia pre toto podozrenie predložil poslanec Smeru-SD Ľubomír Vážny.

Strana SaS vtedy informovala, že člen rodiny poslanca Baránika má príznaky choroby, ktoré niektoré zdroje považujú za príznaky nového koronavírusu. Baránik bol preto preventívne doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní parlamentu a požiadal o testy.

Pôvodný text:

Denník SME informuje o poslancovi NR SR Alojzovi Baránikovi (SaS), ktorý sa včera ešte zúčastnil parlamentnej schôdze, no dnes už neprišiel. Ľubomír Vážny (Smer-SD) v pléne informoval, že je u Baránika dôvod na podozrenie na COVID-19, a preto na schôdzi chýbal.

Poslanci po krátkej prestávke v rokovaní pokračovali bez neho, zdá sa však, že Baránikom sa ešte bude zaoberať Úrad pre verejné zdravotníctvo.

Porušil povinnú karanténu

Baránikova dcéra sa vrátila zo zahraničia, spolu s ňou by mala celá domácnosť zostať v 14-dňovej karanténe. Dcéra má podľa denníka SME aj príznaky COVID-19. Napriek tomu Baránik v pondelok na schôdzu prišiel, čím porušil povinnú karanténu. Podľa aktuálnych nariadení mu tak hrozí pokuta vo výške 1659 €. Informáciu ešte bude ÚVZ preverovať a budú sa ňou zaoberať.

„Preventívne ostal doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní. Zároveň požiadal o otestovanie," cituje denník SME stanovisko SaS. Otestovať ho mali ešte v utorok, pre SME sa poslanec vyjadril, že kým neprídu výsledky testov, zostane doma. Jeho dcéra má vraj „neobvyklý symptóm“, ktorý by mohol súvisieť s koronavírusom.

Odporúčané
Recenzia: Altered Carbon: Resleeved zaujme krvavou akciou a animovaným spracovaním pre dospelých Recenzia: Altered Carbon: Resleeved zaujme krvavou akciou a animovaným spracovaním pre dospelých 24. marca 2020, 15:41
Domov
Zdieľať
Diskusia