Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Husqvarna
30. apríla 2020, 9:29
Čas čítania 1:23
Sponzorovaný obsah

Táto kosačka ti pokosí záhradu na anglický futbalový trávnik. Nepohneš pri tom ani prstom

TECH
Uložiť Uložené

Zelený koberec futbalovým štadiónom už nemusíš ticho závidieť.

Pre futbalového fanúšika snáď neexistuje krajší moment, ako keď pred zápasom kráča po schodoch na štadióne a pred sebou vidí ihrisko s jeho zeleným kobercom.

Táto plocha, na ktorej sa hrajú zápasy, je spolu s hráčmi, loptou a bránkami rovnako dôležitou súčasťou hry. Nesmieme pritom zabudnúť na postrekovačov, ktorí udržujú trávu mokrú a na tých, ktorí cez prestávku zahladzujú vykopnuté drny. Ale ako presne má vyzerať správne upravený futbalový trávnik?

V Anglicku, krajine, kde je futbal náboženstvom, to definujú nasledovne: „Ihrisko má pokrývať prírodný (alebo, ak to pravidlá dovoľujú, umelý) povrch, presnejšie, trávnik, ktorý je upravený podľa štandardov FIFA, teda s dĺžkou okolo 5 centimetrov. “

Táto kosačka ti ostrihá záhradu na anglický futbalový trávnik. Nepohneš pritom ani prstom
Zdroj: Unsplash

Pozri sa von na trávnik z Premier League

Pôžitkom každého fanúšika nie je len dokonalo pokosený trávnik, ale aj vzor, ktorý je na ňom viditeľný. Pásy často pomáhajú rozhodcom určiť centimetre, ktoré delia hráča od postavenia mimo hry.

Zabezpečiť futbalovému trávniku takúto starostlivosť nie je ľahké. Aj preto niektoré kluby začínajú používať robotické kosačky. Napríklad Husqvarna Automower® 550, ktorú už na tento účel používajú v českej lige, dokáže dokonale ostrihať aj plochu s veľkosťou 5 000 m².  

Táto kosačka ti ostrihá záhradu na anglický futbalový trávnik. Nepohneš pritom ani prstom
Zdroj: Husqvarna

Kvalitne pokosený anglický trávnik si však vieš upraviť aj na svojej záhrade. Pritom ani nemusí mať rozmery futbalového ihriska a dokonale rovný povrch. Husqvarna totiž vyrába aj robotické kosačky do záhrady, ktoré sa postarajú o rovnaký výsledok. Ráno vstaneš, pozrieš sa z okna a predstavíš si na ňom futbalový zápas. Alebo si na záhradu rovno vybehneš s loptou zadriblovať. 

Robotickú kosačku Husqvarna Automower® jednoducho spojíš s aplikáciou vo svojom telefóne,  nastavíš výšku kosenia a necháš ju pracovať. O nič ďalšie sa potom nemusíš starať. GPS navigácia vytvára mapu záhrady vrátane miest, kde sú prekážky, vstavané senzory prispôsobia jej činnosť povrchu aj počasiu. 

Táto kosačka ti ostrihá záhradu na anglický futbalový trávnik. Nepohneš pritom ani prstom
Zdroj: Husqvarna

Kosačka má odolné telo, preto sa na ňu môžeš spoľahnúť. Pri minimálnej spotrebe energie nevyžaduje benzín, ani olej a preto nevyparuje žiadne emisie. Nebudeš ňou rušiť dokonca ani svojich susedov, keďže má jednu z najnižších hlučností na trhu

Všetky modely robotických kosačiek spolu s detailnými informáciami nájdeš na tejto stránke. Ako využiješ čas, ktorý ti kosačka ušetrí? Čo tak pustiť si nejaký športový kanál, kde práve dávajú zápas tvojho obľúbeného klubu?

Domov
Zdieľať
Diskusia