Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 17:50
Čas čítania 1:15
Vl Mi

Kičura po výpovedi na NAKA kričal: Kľaklo by to tu, nešlo o predražené testy. Ku kúpe bytov syna sa detailne nevyjadril

NEWS
Uložiť Uložené

„Nešlo o predražené testy, išlo o najvýhodnejšiu ponuku,“ tvrdí Kajetán Kičura.

Predseda Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Kajetán Kičura potvrdil, že vypovedal na NAKA. Podľa jeho slov to trvalo 3 až 4 hodiny a v budúcnosti bude vypovedať opäť. Okrem neho aj všetci jeho kolegovia, ktorí sa zúčastnili podozrivých nákupov. Polícia preveruje, či pri nákupoch zdravotníckeho materiálu postupovali nehospodárne. 

Kičura tvrdí, že vládne nestabilita, zažívame neschopnosť prijať rozhodnutia a musí čeliť útokom na SŠHR. Ďalej sa bude v trestnoprávnej rovine vyjadrovať len orgánom činným v trestnom konaní. „Nešlo o predražené testy, išlo o najvýhodnejšiu ponuku,“ tvrdí.

Odporúčané
NAKA vyšetruje podozrivé zmluvy Štátnych hmotných rezerv na zdravotnícke prostriedky. Podozrieva ich šéfa Kajetána Kičuru NAKA vyšetruje podozrivé zmluvy Štátnych hmotných rezerv na zdravotnícke prostriedky. Podozrieva ich šéfa Kajetána Kičuru 23. marca 2020, 15:48

Dodal, že oslovili čínsku firmu, ktorá testy vyrába a dokáže, že je daná suma primeraná. Dnes bola podľa jeho slov firma oslovená a v krátkej dobe dodá príslušné informácie. Kičura tvrdí, že ak informácie nedodá, budú testy z objednávky vyradené. Počas tlačovky opakovane zvýšil hlas a tvrdil, že vďaka SŠHR všetko funguje. Inak by to podľa neho „kľaklo“. 

Späť
Zdieľať
Diskusia