Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti 365.bank
24. marca 2020, 8:43
Čas čítania 2:07
Sponzorovaný obsah

S týmito appkami prežiješ aj karanténu

S týmito appkami prežiješ aj karanténu
TECH
Uložiť Uložené

Pomôžu ti ostať doma a dobre využiť čas.

Či chceš, alebo nie, koronavírus mení spôsob fungovania každého z nás. Inak pracujeme, inak trávime voľný čas, menej sa stretávame. Na nejaký čas budeme musieť oželieť napríklad aj reštaurácie, bary či fitko. Netreba však vešať hlavu, pretože vďaka výdobytkom doby môžeš fungovať plnohodnotne. Mobilné appky ti pomôžu efektívnejšie pracovať, ale aj tráviť voľný čas. A nemusíš pritom vytiahnuť päty z domu. 

Ako prežiť homeoffice a meetingy?

Veľa firiem dnes umožňuje svojim zamestnancom pracovať na diaľku. Ak aj ty patríš k týmto šťastlivcom, máš o zábavu postarané minimálne na osem hodín denne. Potrebuješ niečo prebrať s kolegami? Vyskúšaj appky Skype for business alebo Zoom. Tu viete meetingovať, koľko treba, a ak si sa ešte úplne neopustil, môžete sa navzájom aj vidieť. Home office by sa asi len ťažko zaobišiel bez pravidelných porád. Aspoň ťa udržia stále v strehu a v akom-takom pracovnom nasadení a eláne.

Stretni sa s kamošmi online

Ísť na pivo a pokecať si? Nijaký problém. Pohodlne sa usaď na gauč, zober si plechovku a otvor si FaceTime, WhatsApp alebo Skype. Pozvi svojich kamošov a párty sa môže začať. Výhoda je, že takto môžeš hodiť reč napríklad aj s niekým spoza hraníc, kto by sa do tvojho podniku za bežných okolností nedostavil. A ešte aj ušetríš, pretože ťa to vyjde menej než v meste.

Sprav si z bytu vlastné fitko, kino alebo reštiku

Možno si ani nevedel, koľko voľnočasových aktivít sa dá robiť doma. Samozrejme, všetko závisí od tvojej vôle a času. Času máš teraz viac než dosť a vôľa sa časom dostaví tiež (hádam).

Ak ťa už motivovali všetci športoví a fitnes influenceri na Instagrame, môžeš sa do toho konečne pustiť. Drž sa ich rád a cvikov alebo si stiahni appky, ktoré ti povedia, ako na to. Na cvičenie doma je množstvo šikovných aplikácií. My ti dávame do pozornosti napríklad Nike Training Club, kde môžeš trénovať so špičkovými Nike trénermi, alebo Freeletics. Ak nemáš doma žiadne náčinie, môžeš cvičiť aj s vlastnou hmotnosťou.

S týmito appkami prežiješ aj karanténu
Zdroj: Unsplash

Realizovať sa môžeš aj v kuchyni. Tipy na nové recepty, jedlá s postupmi a videami či rôzne diéty nájdeš vo svojom Apple Store alebo Google Play. Zo všetkých vyberáme napríklad Side Chef, Yummly alebo Big Oven.

Ak si už navaril aj zacvičil, zaslúžiš si trochu oddychu. Na Netflixe nájdeš množstvo dobrých filmov alebo seriálov, ktoré ti zaručene „zabijú“ zopár hodín.

Z domu vyriešiš aj financie

Karanténa-nekaranténa, sú určité veci, ktorým sa jednoducho nevyhneš. Napríklad zaplatiť faktúru za operátora alebo za nájom. Všetko to však zvládneš vybaviť, ako inak, z domu. Lepšie povedané, z mobilu. Stiahni si appku 365.bank a v nej vyriešiš všetky bankové prevody a platby. Dokonca ťa to bude aj baviť a nič ťa to nebude stáť. Pretože 365 nie je žiadna pani za okienkom, ale celá banka v mobile, s ktorou si môžeš aj potykať. A keď už je reč o mobile, tým môžeš v 365 aj platiť.

S týmito appkami prežiješ aj karanténu
Zdroj: 365.bank

Na záver ti nezaškodí trochu vzdelávania

Ak už vyriešiš aj všetky bankové veci, mohol by si si nájsť čas aj na trochu vzdelávania. Veď keď nie teraz, tak potom nikdy. Skús appky, ako sú Khan Academy alebo Cousera, kde nájdeš rôzne zaujímavé prednášky, kurzy a témy podľa vlastného výberu. Na jazyky je super aplikácia Duolingo.

Tak čo, ideš do toho? Určite to stojí aspoň za vyskúšanie. A možno ti viacero z týchto appiek zostane nastálo a budeš ich rád používať, aj keď vyjdeš z karantény. 

Domov
Zdieľať
Diskusia