Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 17:26
Čas čítania 0:48
Matej Krajčovič

Po Netflixe už kvalitu videa znížil aj YouTube, Facebook a Instagram. Služby chcú predísť výpadkom počas homeofficov a karantény

NEWS INSTAGRAM NETFLIX YOUTUBE
Uložiť Uložené

Všetci sú doma, všetci sledujú videá na Netflixe a YouTube.

Netflix už minulý týždeň oznámil, že počas najbližích 30 dní zníži maximálnu kvalitu streamovaného videa. Teraz sa k rovnakému kroku odhodlal aj YouTube, Facebook Instagram, informuje Engadget a Business Insider.

Dôvodom je koronavírus, respektíve karanténne opatrenia, ktoré predstavitelia európskych krajín zaviedli v snahe znížiť rýchlosť šírenia celosvetovej pandémie. 

Odporúčané
Netflix chce internet uchrániť pred preťažením. Počas karantény zníži kvalitu streamu Netflix chce internet uchrániť pred preťažením. Počas karantény zníži kvalitu streamu 20. marca 2020, 6:50

Z domu v týchto dňoch pracuje výrazne viac ľudí, než kedykoľvek predtým, a to znamená aj neočakávaný nápor na dátové siete a poskytovateľov internetu.

Domov
Zdieľať
Diskusia