Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 7:44
Čas čítania 9:37
Jakub Paulík

Záznam: Vo Francúzsku narástol počet obetí koronavírusu za 24 hodín o viac ako 20 %

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Sleduj s nami vývoj situácie týkajúcej sa koronavírusu.

 Celkový počet nakazených na Slovensku je 186, v pondelok pribudol 1 prípad

• Premiér Igor Matovič informoval o zriadený permanentného krízového štábu. Členmi sú Peter Škodný, Robert Mistrík, Peter Visolajský a Vladimír Krčméry

• Šéf Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura, ktorého chcú odvolať, sa vyjadril k podozrivým zmluvám na nákup zdravotných pomôcok. „Nešlo o predražené testy, išlo o najvýhodnejšiu ponuku,“ povedal.

 Ak pociťuješ príznaky (horúčka, kašeľ a dýchacie problémy), nenavštevuj lekára osobne. Môžeš sa obrátiť na infolinku 0917 222 682 alebo na 112. Informácie získaš aj na e-maile: [email protected].
CORONAVIRUS CHART

Len vďaka našim predplatiteľom môžeme aktuálne dianie pokrývať NAŽIVO

Ak sa ti naša práca páči, budeme radi, ak sa pridáš medzi nich. Predplať si REFRESHER+.


 

Článok NAŽIVO sme ukončili. Ďakujeme za sledovanie.

20:32 – Rokovanie vlády sa skončilo, tlačová konferencia je plánovaná na utorok o 9:00. (Denník N)

19:49 – Značný nárast obetí koronavírusu bol dnes zaznamenaný vo Francúzsku, kde ochoreniu Covid-19 podľahlo 186 ľudí. Počet obetí sa tak zvýšil na 860, a teda o viac ako 20 %. (worldometer)

19:35  Vo Veľkej Británii na koronavírus zomrelo dokopy 335 ľudí. Pacienti boli vo veku 47 až 105 rokov a všetci sa už pred infikovaním nachádzali v zlom zdravotnom stave. (BBC)

 

19:19 – Finále Ligy majstrov (pôvodný termín 27. máj) a Európskej ligy (30. máj) boli pre šíriaci sa koronavírus odložené. (uefa.com)

19:13 – V USA len za 24 hodín pribudlo 7309 nakazených ľudí. Dokopy ich evidujú 41 433. Nárast infikovaných osôb za posledné obdobie v USA (pozri graf nižšie) je alarmujúci. (worldometer)

USA
USA Zdroj: worldometers / screenshot

19:00 – Košice chcú kvôli opatreniam proti koronavírusu vyčleniť 2,5 milióna eur. Našou úlohou je doručiť každému jednému ochranné rúško a všetko to, čo bude potrebovať na najbližšie ťažké obdobie,“ cituje slová primátora Košíc Jaroslava Poláčeka TASR. Vo štvrtok 26. marca budú poslanci rokovať o deviatich bodoch. Opatrenia majú ochraňovať najmä staršie osoby. Primátor si na obdobie krízy zníži svoj plat na najnižšiu možnú hodnotu, akú mu povoľuje zákon.

18:48 – Výsledky na koronavírus boli v prípade troch lekárov a štyroch sestier Národného onkologického ústavu negatívne. Menovaní sa 19. marca dostali do kontaktu s infikovaným pacientom. (TASR)

18:35 V Taliansku na koronavírus zomrelo už 6077 ľudí, čo je skoro dvakrát toľko, ako v Číne (3270). V krajine aktuálne evidujú 63 927 nakazených pacientov a 7432 vyliečených osôb. (worldometers)

18:20 – Prvý test na koronavírus u Angely Merkelovej bol negatívny. Podstúpi však ďalšie testovania, a tak musí naďalej zostať v karanténe. (FoxNews)

18:05 – Youtube, Facebook a Instagram znížili kvalitu svojich videí. Cieľom je, aby boli služby dostupné aj počas preťaženia siete. V aktuálnej dobe totiž kvôli pandémii koronavírusu mnohí ľudia pracujú z domu.

Odporúčané
Po Netflixe už kvalitu videa znížil aj YouTube, Facebook a Instagram. Služby chcú predísť výpadkom počas homeofficov a karantény Po Netflixe už kvalitu videa znížil aj YouTube, Facebook a Instagram. Služby chcú predísť výpadkom počas homeofficov a karantény 23. marca 2020, 17:26

17:52 – V Centre sociálnych služieb v Likavke bol u jednej z pracovníčok potvrdený koronavírus. 45 zamestnancov preto skončilo v karanténe, kde čakajú na výsledky testov. (TASR)

17:40 – Kičura povedal, že nemá dôveru v premiéra Igora Matoviča a SŠHR by šéfoval iba pod taktovkou Roberta Fica či Petra Pellegriniho. Do justície by sa vrátil iba v prípade, ak by bol očistený spod akýchkoľvek obvinený. „Takže v skratke – neplánujem sa vrátiť tak skoro,“ dodal.

Odporúčané
Kičura po výpovedi na NAKA kričal: Kľaklo by to tu, nešlo o predražené testy. Ku kúpe bytov syna sa detailne nevyjadril Kičura po výpovedi na NAKA kričal: Kľaklo by to tu, nešlo o predražené testy. Ku kúpe bytov syna sa detailne nevyjadril 23. marca 2020, 17:50

17:31 – Kičura nakoniec prezradil, že byty dokopy stáli 200-tisíc eur. Byty mali byť kúpené za rodinné peniaze, ktoré získal legálne.

17:30 – K cenám bytov svojho syna sa Kičura nechcel vyjadriť. „Je to súkromná kúpa môjho syna, nemôžem uvádzať detaily,“ nechal sa počuť.

17:23 – „Vyšetrovanie vám všetkým dokáže, že som sa ja, ani nikto z mojich ľudí, nedopustil žiadnej korupcie či nehospodárneho nakladania,“ vyhlásil Kičura.

17:11 – Šéf Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura sa vyjadruje k podozrivým zmluvám na nákup zdravotných pomôcok. „Nešlo o predražené testy, išlo o najvýhodnejšiu ponuku,“ tvrdí. Kičura vo veci podozrivých zmlúv v priebehu dnešného dňa vypovedal na NAKA. Výpoveď budú musieť podstúpiť aj jeho podriadení.

16:59 – Vladimír Krčméry hovoril o približne 6 liekoch, ktoré sú využívané pri štúdiách koronavírusu, no Robert Mistrík je názoru, že sa na ne nemôžeme úplne spoliehať. Vyzýva predovšetkým k disciplíne občanov.

16:51 – Podľa Matoviča sú verejné a súkromné laboratóriá na Slovensku schopné vykonať zhruba 3000 testov za deň. Aktuálne sa testuje len zhruba 300 ľudí.

16:50 –  Premiér povedal, že sa o nových prípadoch koronavírusu na Slovensku bude pravdepodobne informovať iba raz za deň. Cieľom je zladenie informovania verejnosti.

Odporúčané
Slovensko zriadilo permanentný krízový štáb. Chceme tak zosúladiť procesy medzi jednotlivými rezortmi, povedal premiér Matovič Slovensko zriadilo permanentný krízový štáb. Chceme tak zosúladiť procesy medzi jednotlivými rezortmi, povedal premiér Matovič 23. marca 2020, 16:54

16:47 – Ihneď po ňom nastúpil premiér Igor Matovič. Slovensko zriadilo takzvaný permanentný krízový štáb. Členmi sú Peter Škodný, Robert Mistrík, Peter Visolajský a Vladimír Krčméry. V priebehu dnešného dňa prerokovali zhruba 60 návrhov riešenia situácie.

16:42 – Štátny tajomník ministerstva zahraničia Martin Klus odpovedal novinárom na otázky k téme návratu Slovákov zo zahraničia. Podľa jeho tvrdenia evidujeme 3009 žiadostí o repatriáciu Slovákov zo zahraničia. 1059 z nich je už na našom území.

16:37 – Nechceš vyjsť počas domácej izolácie z formy? Pripravili sme si pre teba článok s profesionálnym trénerom Martinom Tavelom, ktorý ti ukáže, ako sa udržať cvikmi s vlastnou váhou.

Odporúčané
Refresher ti v spolupráci s Cvičiskom prináša profesionálny tréning na doma. Nepotrebuješ naň činky ani žiadne športové náradie Refresher ti v spolupráci s Cvičiskom prináša profesionálny tréning na doma. Nepotrebuješ naň činky ani žiadne športové náradie 23. marca 2020, 16:25

16:28 – Premiérka Islandu Katrín Jakobsdóttir podstúpi domácu karanténu. Koronavírus sa totiž potvrdil v škole, kam chodí jej syn. (ruv.is)

16:20 – Sýria potvrdila prvý prípad koronavírusu. Má ísť o 20-ročnú ženu, ktorá do Sýrie pricestovala z bližšie nešpecifikovanej krajiny. (Vice)

15:56 – Testy na koronavírus sa budú od stredy robiť aj v Trenčíne. Mesto sa tak pridáva ku Košiciam, Banskej Bystrici a Bratislave. (TASR)

15:48 – NAKA začala trestné stíhanie „ex offo". Hlavným podozrivým je šéf Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetán Kičuru. Zatiaľ čo vedúci SŠHR podpísal podozrivé zmluvy na zdravotné pomôcky, jeho 20-ročný syn si kúpil v centre Bratislavy dva byty. (Aktuality.sk)

Odporúčané
NAKA vyšetruje podozrivé zmluvy Štátnych hmotných rezerv na zdravotnícke prostriedky. Podozrieva ich šéfa Kajetána Kičuru NAKA vyšetruje podozrivé zmluvy Štátnych hmotných rezerv na zdravotnícke prostriedky. Podozrieva ich šéfa Kajetána Kičuru 23. marca 2020, 15:48

15:36 – Na 16. hodinu sa očakáva tlačová konferencia premiéra Igora Matoviča, ktorý by mal vystúpiť po rokovaniach krízového štábu a vlády.

15:34 – Národná transfúzna služba vyzýva Slovákov, aby darovali krv. Kvôli pandémii koronavírus je jej nedostatok, potrebujú ju pritom akútni pacienti. (TASR)

15:29 – Nemecký olympijský výbor by uvítal presunutie olympijských hier v Tokiu na budúci rok. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť do štyroch týždňov. (Sport.de)

15:23 – Preteky F1 boli kvôli koronavírusu nahradené závodom v počítačovej hre. Vysielali sa cez Youtube, Twich, ale aj televízie, ako Sport 1 či Sport 2.

Odporúčané
Skutočnú súťaž zrušili, Formula 1 preto zorganizovala online Veľkú cenu v hre F1 2019 Skutočnú súťaž zrušili, Formula 1 preto zorganizovala online Veľkú cenu v hre F1 2019 23. marca 2020, 15:09

15:10  Ondrej Dostál podal na Kajetána Kičuru trestné oznámenie. „Dnes som podal na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu Machinácií pri verejnom obstarávaní a dražbe podľa § 266 ods. 3 Trestného zákona (TZ), prípadne niektorého z trestných činov korupcie,“ napísal na stránke OKS.

15:01 – 20-ročný Krištof Kajetán Kičura, syn riaditeľa Štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru, vlastní okrem dvoch bytov v centre Bratislavy taktiež chatu na Devíne. Ani v jednom z prípadov si na seba nevzal hypotéku. Majetok syna šéfa Štátnych hmotných rezerv sa dostal do pozornosti médií po tom, ako Kajetán Kičura podpísal predraženú zmluvu na ochranné pomôcky za viac ako 22 miliónov eur so spoločnosťou LACORP s. r. o.

Odporúčané
20-ročný Kičura mladší vlastní okrem dvoch nových bytov v bratislavskom centre aj chatu na Devíne 20-ročný Kičura mladší vlastní okrem dvoch nových bytov v bratislavskom centre aj chatu na Devíne 23. marca 2020, 14:36

14:50 Nemocnica Poprad hľadá darcov rúšok. V aktuálnej situácii je nútená vyzývať prichádzajúcich pacientov k tomu, aby si priniesli vlastné rúška. „Nemocnica využíva všetky dostupné možnosti na získanie rúšok, no aj napriek viacerým podpísaným kontraktom zatiaľ nie sú dodávané v požadovaných množstvách. Keďže bavlnené rúška pre prichádzajúcich pacientov sa míňajú rýchlejšie, ako sú dopĺňané zásoby, nemocnica hľadá všetky dostupné možnosti, ako ich zabezpečiť,“ povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

14:39 – 24-ročný muž z okresu Prievidza sa v domácej karanténe vyhrážal pod vplyvom alkoholu svojej matke a bratovi zabitím. Agresívny mal byť aj po príchode polície.

Policajti využili svoje zákonné oprávnenie a použili voči agresívnemu mužovi donucovacie prostriedky, na čo mal reagovať vyhrážaním sa zabitím i policajtovi. Počas zásahu mal pľuvať na oboch policajtov, matku i brata so slovami, aby sa všetci nakazili novým koronavírusom,“ povedala polícia. Aktuálne je obvinený z prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu útoku na verejného činiteľa. (TASR)

14:30 – Zbor väzenskej a justičnej stráže potvrdil prvý prípad koronavírusu u odsúdeného muža v ústave Bratislava. Trestanca museli eskortovať do do väzenskej nemocnici v Trenčíne.

Keďže ide o odsúdeného, ktorý je zaradený v minimálnom stupni stráženia a umiestnený v samostatnom objekte ústavu, boli do preventívnej karantény umiestnení aj ostatní odsúdení spolu s väzenským personálom. V domácej karanténe bol ponechaný ostatný väzenský personál, ktorý mohol prísť do priameho kontaktu s odsúdeným,“ informovala TASR hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská

14:16 – Za posledných 24 hodín vo Švajčiarsku pribudlo 1073 nových prípadov koronavírusu. Celkovo je ich 8 547. Švajčiari v spojitosti s koronavírusom zaznamenali 118 úmrtí a 131 vyliečených pacientov. (worldometers)

14:04 – Slovenská divízia Volkswagenu predĺžila svoju odstávku. Tá by mala trvať do 5. apríla. (Denník E)

14:00 – V Gambii zomrela na koronavírus prvá osoba. Išlo o 70-ročného muža z Bangladéša. (Daily Post)

13:48 – Podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová sa na tlačovej konferencii vyjadrila k aktuálnej situácii a eurofondom. Nezazmluvnené štyri miliardy z eurofondov sa podľa Remišovej presunú tam, kde ich bude najviac treba. Pomoc by mala byť podľa nej smerovaná k živnostníkom, malým podnikom, zdravotníckym zariadeniam a ďalším ľudom postihnutým krízou.

13:39 – Počet nakazených osôb prekročil celosvetovo hranicu 350-tisíc. Koronavírusu podľahlo viac ako 15-tisíc ľudí, no vyše 100-tisíc pacientov sa podarilo uzdraviť. (worldometers)

13:31 – Japonský premiér Shinzo Abe pripustil, že by sa olympijské hry mohli konať neskôr. Pokiaľ by započali v plánovom termíne 24. júla, nezúčastnila by sa ich Kanada ani Austrália. (Vice)

13:23 – Vedenie Formuly 1 sa rozhodlo pre koronavírus zrušiť Veľkú cenu Azerbajdžanu. Tá sa mala konať 7. júna v Baku.

13:07 – V domácej karanténe musela pre opatrenia vlád zostať už viac ako 1 miliarda obyvateľov z celého sveta. (Gulf News)

12:57 – Pápež František zrušil svoju jednodňovú cestu na Maltu. Tá sa mala konať 31. mája. Urobil tak kvôli šíriacemu sa koronavírusu. (The New York Times)

12:44  Otec britského premiéra Borisa Johnsona odmieta domácu izoláciu. „Samozrejme, že pôjdem do krčmy, ak budem potrebovať ísť do krčmy. (Boris) povedal, že by sme tam nemali chodiť, ale ak budem musieť ísť, pôjdem,“ vyjadril sa. Pitie piva v baroch považuje za vhodný spôsob, ako predísť krachu malých podnikov. 

12:36 – 39-ročná Britka nakazená koronavírusom natočila video, v ktorom ľudom radí, aby nefajčili.Ak niekto fajčí, okamžite sa toho vzdajte, lebo hovorím vám, tie sku***** pľúca budete potrebovať,“ posiela svetu drsný odkaz.

12:27 – Mesto New York pre svojich obyvateľov vydalo návod na bezpečný sex v období pandémie koronavírusu. Aktuálne by si podľa neho určite nemal striedať svojich partnerov.

12:20 – V Taliansku sa z koronavírusu vyliečila 95-ročná babička. S ochorením Covid-19 bojovala približne 20 dní.

12:09 – Mesto Čadca rozdáva tisíce rúšok, ktoré by sa mali dostať do každej domácnosti.Objednali sme 22 500 kusov a priebežne ich naskladňujeme. V prvom rade sme potrebovali zabezpečiť chod mesta. To znamená, že rúška dostali tí, ktorí sú v kontakte s ľuďmi – zamestnanci mesta, mestského podniku služieb a mestskej polície. Už v stredu sme zabezpečili rúška pre domy seniorov na území mesta,“ povedal pre TASR hovorca mesta Marián Kráľ.

11:51  19-tisíc kitov na testovanie na koronavírus už máme na Slovensku, potvrdil Matovič. „Rýchlotesty sú ako hračkárstvo s dramaticky nízkou presnosťou. Absolútna blbosť, nakúpili toho haldy a zbytočne,“ povedal ďalej.

Odporúčané
Od nedele zatiaľ pribudol jeden nakazený. Igor Matovič chce otestovať až 3000 ľudí denne Od nedele zatiaľ pribudol jeden nakazený. Igor Matovič chce otestovať až 3000 ľudí denne 23. marca 2020, 11:49

11:45 – Hlavný hygienik SR Ján Mikas potvrdil, že dnes zaznamenali 28 negatívnych vzoriek a jednu pozitívnu. Počet prípadov sa tak na Slovensku zvýšil na 186. Má ísť o lekára z Púchova.

11:41  Minister zdravotníctva Krajčí potvrdil, že testy lekárov z gynekologického oddelenia nemocnice v bratislavskom Ružinove boli negatívne.

11:35 – Premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí sa vyjadrujú k aktuálnej situácii. Matovič chce počet testovaní zvýšiť o 10-násobok. Doposiaľ sa podľa neho testovalo okolo 300 ľudí, Matovič plánuje číslo navýšiť na približne 3 000 ľudí. Kritizoval zbytočne nakúpené rýchlotesty.

11:24 Minister hospodárstva Richard Sulík chce navrhnúť odvolanie šéfa Štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru. Má už aj premyslenú náhradu, ktorú plánuje najprv navrhnúť premiérovi Igorovi Matovičovi.

Ja som za to, aby sme nezrazili ekonomiku na kolená. Ak sú otvorené potraviny, nevidím problém v tom, aby boli otvorené aj iné predajne,“ dodáva ale, že bary a reštaurácie, kde ľudia môžu vysedávať, by mohli byť zatvorené. „Prikláňam sa k tomu, by sme uvoľnili možnosti predaja, ale sprísnili spôsob,” myslel tým povinné rúška či rukavice.

11:20 – Počet prípadov v Thajsku stúpol o 122 nových pacientov. Infikovaných osôb v krajine je tak celkovo 721. (Bangkok Post)

11:05 – Podľa nového ministra vnútra Romana Mikulca sa núdzový stav pre celú krajinu zatiaľ nezvažuje. Vec plánujú odkomunikovať na krízovom štábe. „Všetko úsilie venujeme koronavírusu,“ povedal v priebehu tlačovej konferencie Mikulec. K prípadnej zmene policajného prezidenta sa aktuálne nechcel vyjadriť.

10:49 – V dánskom supermarkete stojí jeden dezinfekčný gel 5 eur, dva už však obyvateľov vyjdu na 134 eur. Týmto spôsobom sa snažia bojovať proti hromadnému nakupovaniu.

10:40 – Slávny herec Tom Hanks sa so svojou manželkou Ritou Wilson pred dvomi týždňami nakazil koronavírusom. Podľa Hanksovho vyjadrenia na Facebooku sa však už obaja cítia lepšie a vyzývajú ľudí k tomu, aby si v týchto ťažkých časoch pomáhali.

10:36  Situácia vo Wu-chane, odkiaľ sa koronavírus dostal do sveta, sa začína zlepšovať. Ľudia bez príznakov s certifikátom od zamestnávateľa môžu opäť pracovať. Podľa úradov bude taktiež znova rozbehnutá verejná doprava. (The Guardian)

10:28 – Hovorca hlavného mesta Peter Bubla sa rozpovedal o ekonomickom dopade koronavírusu na Bratislavu. Ráta sa so stratou minimálne troch miliónov eur. „Odhad dosahu na daň z príjmov je momentálne takmer nemožné odhadnúť, ale potenciálne sa hýbeme v miliónoch eur,“ poznamenal Bubla. (TASR)

10:17 V Bardejovských Kúpeľoch je v karanténe 119 ľudí, ktorí prišli z Veľkej Británie. V dvojtýždňovej karanténe sa nachádzajú najmä ženy a dievčatá. Veľkú časť z nich tvoria študentky a študenti, ktorí sa do Veľkej Británie dostali cez projekt Erazmus. 

Pre všetkých je zabezpečené ubytovanie v jedno a dvojposteľových izbách, zabezpečené je aj ich stravovanie. Čo je najdôležitejšie, zabezpečené je vylúčenie akéhokoľvek kontaktu týchto klientov, či už s personálom ústavu alebo obyvateľstvom Bardejovských Kúpeľov či Bardejova, ba dokonca by nemalo prísť ku kontaktom ani medzi klientmi navzájom,“ uviedol pre TASR riaditeľ KLÚ Družba Martin Tarcala.

10:08 – Pásmo Gazy zaznamenalo prvé dva prípady koronavírusu. Ide o 79-ročného a 63-ročného muža, ktorý do Gazy pricestovali z Pakistanu. (The Guardian)

09:55 – 20-ročný Krištof Kajetán Kičura, syn šéfa Štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru, kúpil stotisícové byty v centre Bratislavy. Urobil tak v čase, keď jeho otec podpisoval predraženú zmluvu na ochranné pomôcky za viac ako 22 miliónov eur so spoločnosťou LACORP s. r. o.

Odporúčané
Kým otec nakupoval predražené rýchlotesty, syn si kúpil 2 byty v centre Bratislavy bez hypotéky. Kajetán Kičura odchádza s hanbou Kým otec nakupoval predražené rýchlotesty, syn si kúpil 2 byty v centre Bratislavy bez hypotéky. Kajetán Kičura odchádza s hanbou 23. marca 2020, 9:44

09:48 – Aliancia všeobecných lekárov Slovenska (AVLS)/Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS) žiada vládu, aby zabezpečila ochranné a dezinfekčné prostriedky do ambulancií všeobecných lekárov pre dospelých. (TASR)

09:39 – Počet prípadov nakazených v Česku stúpol na 1165. Oficiálne vyliečených je 6 ľudí.

09:30 – Kanadskí športovci sa nezúčastnia olympijských hier v Tokiu v roku 2020. Kanadský olympijský výbor tak reaguje na šíriaci sa koronavírus. (CBC)

09:23 – Ako sa slovenskí Rómovia postavili ku koronavírusu? Pozreli sme sa do troch rómskych komunít na východe, kde si sami šijú rúška. Viac sa dočítaš v našej reportáži.

Odporúčané
Radšej vojna, ako vírus, bojíme sa hlavne o deti. Nie sú rúška, šijeme si ich sami, hovoria Rómovia z východu Radšej vojna, ako vírus, bojíme sa hlavne o deti. Nie sú rúška, šijeme si ich sami, hovoria Rómovia z východu 23. marca 2020, 9:07

09:05 – Hongkong zakáže vstup pre všetkých zahraničných návštevníkov. Opatrenie bude platné od stredy. (BBC)

08:40 – Okresný súd Bratislava II zrušil kvôli koronavírusu aprílový termín procesu objednávky vraždy Sylvie Volzovej. Vo veci je obvinený bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko a odsúdení mafiáni Mikuláš Černák, Miloš Kaštan a Róbert Lališ. Pojednávanie je odročené na neurčito. (TASR)

08:32  Facebook americkým zdravotníkom daruje 720 000 respirátorov. Prispieť by chceli onedlho ďalším miliónom kusov.

08:24 – Čierna Hora hlási v spojitosti s koronavírusom prvé úmrtie. Ide o 65-ročného muža, ktorý zomrel z nedele na pondelok. (engnews24h)

08:00 – Ako sa pandémia koronavírusu dotkne slovenského rapu? Na otázku odpovedajú Separ, Strapo, Dame, Rytmus a Pil C.

07:51 – Miliardár Jack Ma poslal do Afriky zdravotnícke potreby. S ich distribúciou začnú v priebehu pondelka.

07:47 – Odsúdený producent Harvey Weinstein má pozitívny test na koronavírus.

07:45 – Ak si včera nemal čas monitorovať situáciu, nevadí. Posledné informácie ohľadom koronvírusu zo Slovenska i vo svete sme pre teba zhrnuli v našom pravidelnom podcaste KORONA UPDATE.

Domov
Zdieľať
Diskusia