Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2020, 18:42
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Igor Matovič navrhol odvolanie šéfa Štátnych hmotných rezerv kvôli predraženým nákupom

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič ohlasuje ďalšie kroky po stretnutí s riaditeľom Správy štátnych hmotných rezerv.

Igor Matovič večer zorganizoval tlačovú konferenciu, v ktorej komentoval svoje zistenia zo stretnutia so šéfom Správy štátnych hmotných rezerv. „Keď chceme tento boj vyhrať, potrebujeme masívnym spôsobom testovať,“ povedal na začiatku premiér a kritizoval pri tom bývalú vládu, pretože podľa neho veľmi neskoro reagovala na udalosti v krajine. 

Šéf OĽaNO komentoval aj bratislavskú firmu Lacorp, s ktorou Štátne hmotné rezervy uzavreli dve zmluvy na dohromady 35 miliónov eur. Spomenul aj to, že firma mala v minulosti obrat len pár desiatok tisíc eur. Igor Matovič tvrdí, že nikto mu za celý deň nedal odpoveď na to, ako na túto firmu prišli. Myslí si, že mu boli zatajené zápisnice, ktoré si musel pýtať dodatočne. Keď si ich potom prečítal, pochopil prečo. Bolo v nich napísané, že odborníci neodporúčajú uzavrieť nevýhodnú zmluvu s Lacorp, šéf SŠHR zmluvu aj napriek tomu podpísal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia