Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2020, 13:29
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Pomôž susedovi: Ako zachrániť seniorov a ohrozené skupiny, pre ktoré je koronavírus ohrozením života?

OSOBNOSTI JÁN KOLENÍK TÁŇA PAUHOFOVÁ
Uložiť Uložené

Ján Koleník a Táňa Pauhofová sa stali tvárami kampane, ktorá učí Slovákov, ako môžu pomôcť ohrozeným skupinám.

Český herec a režisér Jiří Mádl už pred týždňom vytvoril kampaň Pomôž susedovi, ktorým sa inšpirovali aj Slováci. Táňa Pauhofová a Ján Koleník v spolupráci s televíziou JOJ teraz predstavujú slovenskú adaptáciu spotu, v ktorom vysvetľujú, ako môže každý z nás pomôcť tým, ktorí to dnes potrebujú najviac. Pandémia koronavírusu totiž ohrozuje hlavne seniorov a ľudí, ktorí už majú iné diagnózy. Mali by sme byť preto schopní prejaviť spolupratričnosť a zaslúžiť sa o to, aby práve títo ľudia mohli zostať doma. 

Na oficiálnej stránke nájdeš okrem spotu aj leták, ktorý si môžeš vylepiť na dvere domu alebo bytu, kde na seba necháš kontakt. Na základe letáku sa ti potom môžu ozvať tí, ktorí to potrebujú najviac. Tvojou úlohou bude nechať im nákup s účtenkou pred dverami a odstúpiť do bezpečnej vzdialenosti aspoň troch metrov. Následne si vezmeš peniaze za nákup a tento postup môžeš opakovať vždy, keď to bude v tvojich silách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia