Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2020, 11:33
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Aktualizované: Vláda Petra Pellegriniho nám zanechala prázdny sklad, chýbajú nám ochranné obleky aj respirátory, tvrdí Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič sa dnes stretne so šéfom Správy štátnych hmotných rezerv, aby sa informoval o aktuálnej situácii.

Včera po prvom zasadnutí vlády premiér Igor Matovič avizoval, že sa v nedeľu o ôsmej ráno stretne s Kajetánom Kičurom – šéfom Správy štátnych hmotných rezerv, aby zistil, ako úrad postupoval pri nákupe niekoľkonásobne predražených zdravotných pomôcok, medzi ktorými sú aj ochranné materiály a údajne nekvalitné rýchlotesty. O tých nový minister zdravotníctva Krajčí povedal, že budú s veľkou pravdepodobnosťou nespoľahlivé.

Odporúčané
Kým Česko nakupuje rýchlotesty koronavírusu za 5 až 6 eur, Slováci za takmer 5-násobok. Štátne rezervy obhajujú 22-miliónový nákup Kým Česko nakupuje rýchlotesty koronavírusu za 5 až 6 eur, Slováci za takmer 5-násobok. Štátne rezervy obhajujú 22-miliónový nákup 18. marca 2020, 18:47

Igor Matovič prišiel na Správu štátnych hmotných rezerv neskôr, ráno ešte nahrával diskusiu v televízii TA3 a krátko po jedenástej hodine zvolal krátky brífing. Povedal, že sa chystá híring, kde bude musieť Kičura vysvetliť nákupy. Ak sa mu to nepodarí, vláda v pondelok odhlasuje jeho odvolanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia